13.8.13

Του έγινε… συνήθεια: Και πάλι στις ΗΠΑ ο Σαμαράς τον Σεπτέμβριο!...



Να επισκεφθεί και πάλι τις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο σχεδιάζει ο πρωθυπουργός ο οποίος επέστρεψε μόλις πριν από λίγες ώρες από το υπερατλαντικό του ταξίδι.
Ο πρωθυπουργός δεν έχει προγραμματίσει νέα διμερή συνάντηση με τον Ομπάμα αλλά θα βρεθεί...
στις ΗΠΑ για να προσφωνήσει τη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
Καθώς, όμως, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης δίδεται η καθιερωμένη δεξίωση που παραθέτει ο Αμερικανός πρόεδρος στους συμμετέχοντες, δεν αποκλείεται να υπάρξει σύντομη συνομιλία Σαμαρά-Ομπάμα όπως συχνά συμβαίνει μεταξύ των ηγετών που έχουν «χημεία».
Ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί επίσης στην Ουάσιγκτον, ενδεχομένως και σε άλλη πόλη των ΗΠΑ, όπως τη Βοστώνη ή το Σικάγο, ενώ αυτή τη φορά θα συνοδεύεται και από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος πιθανότατα θα συναντηθεί με τον Τζον Κέρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός πιθανότατα θα συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και, μάλιστα, λίγες ημέρες μετά τις γερμανικές εκλογές.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με ηγετικά στελέχη της Γερουσίας και της Βουλής, κάτι που δεν κατέστη δυνατό τις προηγούμενες ημέρες, καθώς το Κογκρέσο ήταν κλειστό για τις θερινές διακοπές...
newsmessinia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: