1.8.13

Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Η κυβέρνηση θέλει συνεργούς, όχι συνομιλητές...




Ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο «αποκρούουν όλα τα παιχνίδια που εξελίσσονται εις βάρος τους από τις 11 Ιουνίου», εξέδωσε η Γενική Συνέλευση των ...δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

Όπως τονίζουν, «Σίμος Κεδίκογλου, Γκίκας Μάναλης και Παντελής Καψής, με υποβολές, διαρροές, φήμες, πιέσεις και εκβιασμούς προσπαθούν να διασπάσουν τους εργαζόμενους. Θέλουν να υφαρπάξουν τις υπογραφές μας και να νομιμοποιήσουν το παράνομο και ανυπόστατο μόρφωμα της ΔΤ. Δεν θέλουν ούτε συνομιλητές ούτε εργαζόμενους σε Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Θέλουν συνένοχους και συνεργούς στο έγκλημα».

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ επιμένουν στην πρόταση που έχουν καταθέσει και σύμφωνα με την οποία ζητούν από τους αρμοδίους «να πάρουν πίσω τώρα κάθε σχεδιασμό που αφορά σε "μεταβατικό φορέα" και να προχωρήσει η δημιουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ) με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Σε εύλογο χρονικό διάστημα να γίνει η διαδικασία των αποχωρήσεων - συνταξιοδοτήσεων συναδέλφων που το επιθυμούν και ΟΛΟΙ μαζί, Ενώσεις, σωματεία, φορείς, κυβέρνηση κ.λπ., να ξεκινήσουμε τη διαδικασία διαλόγου για το νέο οργανόγραμμα του φορέα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, όπως αναφέρει το ψήφισμα, «επαναλαμβάνουν τη βούλησή τους για ένα Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα που θα έχει ανοιχτά μικρόφωνα σε όλο τον κόσμο και όλες τις απόψεις και θα βρίσκεται δίπλα σε όλους τους κλάδους εργαζομένων που πλήττονται βάναυσα από την κυβερνητική πολιτική»...

Πηγή: crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: