2.8.13

Τα πιστόλια βγήκαν, αλλά γρήγορα ξαναμπήκαν στη θήκη...



Μέσα σε λίγες ημέρες οι απειλές του Α. Σαμαρά για διαγραφές και πρόωρες εκλογές μετατράπηκαν χθες στο υπουργικό συμβούλιο σε...
συστάσεις, ενώ ο Ευ. Βενιζέλος συνεχίζει να αντιμετωπίζει στωικά τα συνεχή κρούσματα απειθαρχίας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι είδαν ότι με την τακτική της πυγμής δεν θα περάσουν νέα νομοσχέδια και διατάξεις που ζητά η τρόικα, όπως αυτή που ετοιμάζεται για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Γι' αυτό αποφάσισαν να το ρίξουν στο κομματικό μασάζ. Και τι δεν είπαν οι βουλευτές της Ν.Δ. (ακόμα και υπουργοί) για τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Και τι δεν είπε ο Π. Κουκουλόπουλος για το Μαξίμου, αλλά και η Θ. Τζάκρη για τον Α. Σαμαρά.

Και τι δεν είπε χθες ο Σκανδαλίδης για τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο μαζί. Ποια ήταν η αντίδραση; Ο πρωθυπουργός χθες στο υπουργικό επανέλαβε τις γνωστές συστάσεις για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, ξορκίζοντας τις πρόωρες εκλογές, και ο Βενιζέλος παρουσίασε τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. Τα πιστόλια βγήκαν λοιπόν, αλλά γρήγορα ξαναμπήκαν στη θήκη.

Γ.ΚΑΜΠ.

"Πολιτικά Παρασκήνια" (enet.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: