9.8.13

Έχει κι ο Χάρης το πρόστιμό του...

crimenet.gr
Της Έρρικας Βαλλιάνου
Πρόστιμο ακόμη και για τον Χάρη Θεοχάρη της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων. Πρόστιμο 150 χιλιάδων ευρώ, το ανώτατο που προβλέπεται,, του επέβαλλε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων γιατί ...
έκρινε ότι δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας κι έτσι διέρρευσαν προς ιδιωτικές εταιρείες όλα τα προσωπικά μας δεδομένα, ημών των φορολογουμένων, και μάλιστα από το 2000 ως το 2012.

Η Αρχή ξεκίνησε έρευνες μετά από καταγγελίες τον Οκτώβριο του 2012, σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα εμπορίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Και με τη συνεργασία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατέληξε στο απίστευτο κι όμως αληθινό: Σε κάποιες εταιρείες βρίσκονταν πλήθος φορολογικά δεδομένα φυσικών προσώπων τα οποία -αυτό κι αν είναι το περίεργο- προέρχονταν ευθέως από τη γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων.

Αυτό γινόταν τουλάχιστον από το 2000 ως το 2012 και τα στοιχεία που κάποιοι διέρρευσαν σε ιδιωτικές εταιρείες (σίγουρα με το αζημίωτο!) περιείχαν στοιχεία του εντύπου Ε1 από το 2003 ως το 2009, στοιχεία του εντύπου Ε2 του 2006, στοιχεία του εντύπου Ε9, στοιχεία του ΕΤΑΚ, στοιχεία της έκτακτης εισφοράς του 2011, στοιχεία τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων από το 2006 ως το 2012 και άλλα.

Η Αρχή επέβαλε το πρόστιμο, αλλά κάνει και την αρχή για συστάσεις προς τη γ.γ. πληροφοριακών συστημάτων να παίρνει τα μέτρα της για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων ταλαίπωρων φορολογουμένων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: