2.8.13

Πολιτικός σεισμός από την καταδίκη Μπερλουσκόνι...


«Η εξέλιξη δεν θα επηρεάσει την κυβέρνηση Λέτα»...
Την ανάγκη «να προταχθεί το καλό της χώρας» προέκρινε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, ο οποίος απηύθυνε έκκληση για ηρεμία μετά την καταδίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πρώην πρωθυπουργού, νυν υποστηρικτή της σημερινής κυβέρνησης συνασπισμού, σε ...
φυλάκιση ενός έτους.

«Για το καλό της χώρας (...) και λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τον φυσικό εσωτερικό διάλογο των διάφορων πολιτικών δυνάμεων, ο σεβασμός στους θεσμούς και ένα ήρεμο κλίμα πρέπει να ωθήσουν τους πάντες να στηρίξουν το συμφέρον της χώρας έναντι ιδιαίτερων και μεροληπτικών συμφερόντων», είπε ο Λέτα, μετά την απόφαση του Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Ιταλίας.

«Η απόφαση αυτή δεν θα επηρεάσει την κυβέρνηση Λέτα, η οποία σχηματίστηκε για να υπηρετήσει τη χώρα και θα συνεχίσει να την υπηρετεί, σε ό,τι μας αφορά», επισήμανε ο Νίτο Πάλμα, στέλεχος του κόμματος Λαός της Ελευθερίας, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στην τελευταία κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Στο μεταξύ, πι συνήγοροι υπεράσπισης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσαν ότι προτίθενται να προσφύγουν σε ευρωπαϊκά φόρα, μετά την απόφαση σε βάρος του πελάτη τους, για την υπόθεση φορολογικής απάτης του ομίλου Mediaset. Οι ίδιοι μίλησαν για άδικη απόφαση η οποία θα πρέπει να αναθεωρηθεί σύντομα.

«Δεν είχα ποτέ μου τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό, ούτε εγώ ούτε τα μέλη της οικογένειάς μου. Δεν ευθύνομαι για φορολογική απάτη», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.
Υποστήριξε δε ότι οι δικαστικοί έχουν κηρύξει αδιάκοπο πόλεμο σε βάρος του, καθώς -όπως είπε- ο ίδιος πριν από 20 χρόνια εισήλθε στον στίβο της πολιτικής για να παρεμποδίσει την άνοδο των κομμουνιστών στην εξουσία.

Ο Μπερλουσκόνι εξήγγειλε ότι θα επανιδρύσει άμεσα το κόμμα Forza Italia, όπως ονομαζόταν η πρώτη πολιτική του δύναμη το 1994, ώστε «να αναμορφωθεί η χώρα, αρχίζοντας από την σημαντικότερη μεταρρύθμιση: αυτή της Δικαιοσύνης».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: