12.8.13

Η κρίση δεν έφαγε το σουβλάκι ...



Το σουβλάκι είναι μια εναλλακτική έξοδος. Ένα οικονομικό πλήρες γεύμα. Η Γιάννα, ο Χρήστος και η Μαρία απολαμβάνουν τα σουβλάκια τους στο Μοναστηράκι μια πολύβουη νύχτα του Αυγούστου. Εδώ, στο τέρμα της Μητροπόλεως η...
τσίκνα εχει πάντα την τιμητική της. Τουρίστες και ντόπιοι συγχρωματίζονται για δεκαετίες πάνω από κέτσαπ, γύρους και καλαμάκια.

Τα τελευταία χρόνια όμως η ελληνική εκδοχή του φαστ φουντ έχει γίνει μεγάλη "μόδα" σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι μόνο τα χιλιάδες παραδοσιακά συνοικιακά σουβάτζίδικα που κρατάνε ακόμη σε σύγκριση με τα υπόλοιπα εστιατόρια, αλλά και τα "μοντέρνα" μαγαζιά του κλάδου που ξεπηδούν σαν μανιτάρια σε κάθε γειτονιά, ακόμη και σε ακριβές συνοικίες των βορείων ή νοτίων προαστίων της Αθήνας.

Το σουβλάκι είναι φτηνό και ξανά "μοδάτο", αφού ο παραδοσιακός γύρος και το καλαμάκι εμπλουτίζονται με πίτες ολικής άλεσης και ευφάνταστες σάλτσες γιαουρτιού. Στη συνταγή προστέθηκαν οι σφιχτές τσέπες λόγω κρίσης, με αποτέλεσμα ο κλάδος να κυριαρχήσει στην αγορά της εστίασης και οι ουρές μεγαλώνουν για ένα τυλιχτό.


ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: