24.8.13

ΒΟΛΟΣ: Απάτες με τα παιδιά του γείτονα...

Οικογένεια στο Βόλο δήλωσε τα παιδιά του γείτονα ως δικά της, με σκοπό να πάρει το πολυτεκνικό επίδομα του ΟΓΑ. Είναι μία από τις απίστευτες και όμως αληθινές περιπτώσεις, τις οποίες διαπίστωσε ο έλεγχος από τις αρχές του καλοκαιριού.

Τα στοιχεία για επιδόματα - μαϊμού δείχνουν την...
απίστευτη οικονομική αιμορραγία σε βάρος του ΟΓΑ. Εντύπωση προκαλεί δε το γεγονός ότι ο Βόλος αναδεικνύεται ως «πρωταθλητής» σε δικαιούχους - μαϊμού. Συγκεκριμένα, στο «βάθρο» των τριών πρώτων περιοχών σε όλη την Ελλάδα, με επιδόματα που χορηγούνταν επί χρόνια χωρίς οι δικαιούχοι να πληρούν τις πραγματικές προϋποθέσεις... ανεβαίνουν ο Βόλος, το Μενίδι και η Κόρινθος.

«Ο άλλος δηλώνει τα δύο δικά του παιδιά και άλλα δύο παιδιά άλλης οικογένειας και λαμβάνει πολυτεκνικό επίδομα», δήλωνε χθες ο διοικητής του Οργανισμού Ξ. Βεργίνης, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα των ελέγχων, που συνεχίζονται.

Η συγκεκριμένη οικογένεια στο Βόλο, που καρπώθηκε επίδομα δηλώνοντας και τα παιδιά του γείτονα, λάμβανε το «βοήθημα» για περισσότερα από δέκα χρόνια. Οι ίδιοι έλεγχοι δείχνουν ότι χιλιάδες άλλοι, μεταξύ τους πολλοί αλλοδαποί, λάμβαναν επιδόματα του ΟΓΑ χωρίς να τα δικαιούνται.

Η έρευνα από τις αρχές του καλοκαιριού έβγαλε λαβράκι. Από τους 140.000 δικαιούχους που εξετάστηκαν μέχρι τώρα οι 20.000 αποδείχθηκαν «μαϊμού».

«Ο,τι δηλώσεις παίρνεις», ανέφερε ο κ. Βεργίνης. «Αν δηλώσεις ότι έχεις τέσσερα παιδιά πως θα το ξέρω αν είναι έτσι», είπε. Σύμφωνα με το διοικητή ΟΓΑ στο κύκλωμα συμμετείχαν μέχρι και ανταποκριτές του Οργανισμού, οι οποίοι για χρόνια εισέπρατταν συντάξεις ασφαλισμένων που είχαν πεθάνει.

Πλέον προβλέπεται ψαλίδι 130 εκατ. ευρώ από το ενιαίο επίδομα τέκνων καθώς και από το ειδικό επίδομα πολυτέκνων για το 2014 προβλέπει στο νέο προϋπολογισμό του ΟΓΑ που καταρτίζεται με πρόβλεψη δαπάνης ύψους 570 εκατ. € την επόμενη χρονιά για τους δικαιούχους αυτών των επιδομάτων από 700 και πλέον εκατ. ευρώ που είχαν εγγραφεί φέτος.

Ο λόγος που κόβονται τα 130 εκατ. ευρώ έχει να κάνει αφενός με τη μειωμένη ανταπόκριση που παρατηρείται στην υποβολή των σχετικών αιτήσεων από τους δικαιούχους, οι οποίοι αρχικά υπολογίζονταν ότι θα ξεπερνούσαν τους 650.000, ενώ στην πορεία υποβολής των αιτήσεων η εκτίμηση αυτή αναθεωρήθηκε προς τα κάτω και πλέον γίνεται λόγος για περίπου 500 χιλιάδες δικαιούχους και αφετέρου με την αυστηροποίηση των εισοδηματικών κριτηρίων, ένα μήνα πριν αρχίσουν οι έλεγχοι για την πληρωμή των επιδομάτων!...

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ



Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: