28.8.13

Ενέκρινε την ανάληψη δράσης εναντίον της Συρίας το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Βρετανίας...


Την Πέμπτη το πρωί θα ψηφίσει το κοινοβούλιο...
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (NSC) της Βρετανίας ενέκρινε ομόφωνα κατά τη σημερινή του συνεδρίαση την ανάληψη δράσης εναντίον της Δαμασκού σε απάντηση για τη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων, δήλωσε ο...
πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε ότι το Συμβούλιο κατέληξε σε συγκεκριμένες προτάσεις που θα τεθούν υπόψη των υπουργών της κυβέρνησης την Πέμπτη το πρωί, πριν από τη συζήτηση και την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί για το θέμα σε έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

Το πρωθυπουργικό γραφείο απέφυγε να διευκρινίσει σε τι συνίστανται αυτές οι "προτάσεις", όμως μια κυβερνητική πηγή υποστήριξε ότι τα στρατιωτικά πλήγματα ήταν μία από τις επιλογές που εξέτασε το NSC.

Όλοι οι υπουργοί που μετείχαν στο σημερινό συμβούλιο πήραν το λόγο, γεγονός που θεωρείται ασυνήθιστο για τέτοιες συνεδριάσεις, σημείωσε η ίδια πηγή, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέλυσε τη νομιμότητα των προτεινόμενων ενεργειών, ο υπουργός Άμυνας έδωσε τη στρατιωτική άποψη και ο υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τους συναδέλφους του για τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής οι αρμόδιες υπηρεσίες.

"Έγινε μια συζήτηση περί του τι θα σήμαινε για τη Βρετανία αν οι άλλες χώρες αναλάμβαναν δράση κι εμείς όχι. Οι υπουργοί τόνισαν ότι είναι ανάγκη να μιλήσουμε ξεκάθαρα για τους κινδύνους που περικλείει η απραξία", κατέληξε η πηγή αυτή.

"Το NSC συμφώνησε ομόφωνα ότι η χρήση χημικών όπλων από τον (πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ) Άσαντ ήταν μια απαράδεκτη ενέργεια και ο κόσμος δεν θα πρέπει να παραμείνει απαθής" έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο Βρετανός πρωθυπουργός μετά τη λήξη της συνεδρίασης...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: