15.8.13

Μηνύσεις κατά της ΔΕΗ προαναγγέλλει ο δήμαρχος Σαντορίνης...




Μηνύσεις κατά της ΔΕΗ προαναγγέλλει ο δήμαρχος Σαντορίνης κ. Ν. Ζώρζος, καθώς τρεις ημέρες μετά την πυρκαγιά στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ που είχε ως αποτέλεσμα να...
βυθιστεί στο σκοτάδι το νησί εν μέσω τουριστικής περιόδου, η κατάσταση δεν έχει ομαλοποιηθεί πλήρως, ενώ μέχρι στιγμής η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί κατά 80% .

Όπως δηλώνει ο κ. Ζώρζος «ήρθε η ώρα να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους. Είχαμε την άποψη ότι το χρονοδιάγραμμα που δόθηκε επρόκειτο να τηρηθεί. Βλέπουμε όμως ότι αυτό ανατρέπεται. Προασπίζοντας το συμφέρον του τόπου θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου το συντομότερο δυνατό».

Από την πλευρά της πάντως η ΔΕΗ στην ερώτησηγιατί δεν είχαν προβλεφθεί εφεδρείες απαντά ότι πρόκειται για ατυχία καθώς, όπως λένε χαρακτηριστικά, όσα MW και να είχαν στο νησί, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε θα είχαμε πάλι πρόβλημα.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κίμων Στεργιώτης, το πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση δημιουργήθηκε από τυχαίο γεγονός σε μια σύγχρονη μηχανή και δεν είναι θέμα πρόβλεψης. Όσον αφορά την ηλεκτροδότηση του νησιού είπε ότι όσο περνάνε οι ώρες θα αυξάνεται η παραγόμενη ισχύς εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η πλήρης ηλεκτροδότηση του νησιού.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: