14.8.13

Ακριβά γούστα χωρίς αντίκρυσμα...



Δύο ολόκληρες εβδομάδες πέρασαν από την σύσταση του πολιτικού γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και δικαίως πληθαίνουν οι υπόνοιες για...
την δημιουργία ενός καθαρά «διακοσμητικού» οργάνου. Ένα πολιτικό γραφείο - το τρίτο κατά σειρά - για τον Ευάγγελο Βενιζέλο που μέχρι σήμερα δεν έχει παράξει το παραμικρό.

Με τον ίδιο να μετακινείται από το γραφείο του υπουργείου Εξωτερικών ως τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στο γραφείο της αντιπροεδρίας οι περίπου 20 υπάλληλοι που τοποθετήθηκαν από τον ίδιο δεν έχουν ως σήμερα ουσιαστικό αντικείμενο εργασίας. Αν αναλογιστεί κανείς και το κόστος του συγκεκριμένου γραφείου που δημοσιοποιήθηκε την ημέρα που η κυβέρνηση έβαζε λουκέτο σε 118 σχολεία προκειμένου να εξοικονομήσει 228.000 ευρώ, ευλόγως αναρωτιέται κανείς την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ακόμη γραφείου για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Μια ματιά στην ηλεκτρονική σελίδα της «Διαύγειας» αποδυκνείει την πενία στο έργο που παράγει το γραφείο του αντιπροέδρου. Από την ημέρα της σύστασής του το πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου που θα κοστίσει 700.000 για τον επόμενο ενάμιση χρόνο, δεν έχει ανακοινώσει ούτε μία απόφαση. Δέκα μετακλητοί διοικητικοί υπάλληλοι, πέντε ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες και άλλοι πέντε υπάλληλοι του δημοσίου για μηδέν έργο μέχρι σήμερα. Αν μη τι άλλο, ο υφυπουργός οικονομικών Χρ. Σταικούρας που συνυπέγραψε την απόφαση σύστασης του εν λόγω γραφείου, πλήρωσε και με το παραπάνω την ματαιοδοξία του εναπομείναντα κυβερνητικού του εταίρου.

Την ίδια ώρα η «φάμπρικα» των μετακλητών υπαλλήλων και των ειδικών συμβούλων καλά κρατεί και στο υπουργείο Υγείας με τους κ.κ. Γεωργιάδη και Μπέζα να διορίζουν ακάθεκτοι γνωστούς και φίλους. Οι κακές γλώσσες μάλιστα λένε πως στο γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη έκαναν την εμφάνισή τους και οι πρώτοι διπλοθεσίτες. Συγκεκριμένα ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Γεωργιάδη είναι ΤΕ υπάλληλος της ΔΕΗ, από την οποία εισπράττει πλήρη μισθό, ενώ ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του κ. Γεωργιάδη εισπράττει επιπλέον το 50% της νέας του θέσης (δηλαδή το 50% των 2271 ευρώ) συν επίδομα ευθύνης της τάξης των 400 ευρώ! Το ίδιο συμβαίνει και με τον Διευθυντή στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργόυ κ. Μπέζα, ο οποίος είναι τελωνιακός ΠΕ και εισπράττει παρομοίως δύο μισθούς. ..

Πέτρος Κατσάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: