10.8.13

Συνελήφθη κύκλωμα δουλεμπόρων, σε Ισπανία - Γαλλία...




Σε συλλήψεις δεκάδων υπόπτων για στήσιμο δικτύου δουλεμπόρων προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην Ισπανία και τη Γαλλία, κατηγορώντας τους για εκμετάλλευση κινέζων μεταναστών.

Οι...
φερόμενοι εγκέφαλοι του κυκλώματος συνελήφθησαν στη Βαρκελώνη, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Συνολικά συνελήφθησαν 75 άτομα, 51 στην Ισπανία και 24 στη Γαλλία σε κοινή επιχείρηση των δυνάμεων των δύο χωρών.

Το δίκτυο φέρεται να διοχέτευε του μετανάστες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και την Τουρκία, όπως και τις ΗΠΑ.

Κατά τις επιχειρήσεις, βρέθηκαν 81 πλαστά διαβατήρια ασιατικών χωρών. Σύμφωνα με τις αναφορές, το δίκτυο «χρέωνε» μεταξύ 40.000 και 50.000ευρώ στους μετανάστες για να τους εξασφαλίσει μετάβαση σε ευρωπαϊκές χώρες.

Η ισπανική αστυνομία αναφέρει ότι το δίκτυο ήταν εξαιρετικά οργανωμένο και χρειάστηκε πολύμηνη προετοιμασία για την εξάρθρωσή του.

Οι «επιχειρήσεις» του δικτύου ξεκινούσαν με εντοπισμό ατόμων που ήθελαν να φύγουν από την Κίνα και στους οποίους προσέφερε -με αντάλλαγμα ένα «ισόβιο χρέος», όπως αναφέρει η El Pais, που έφτανε τα αναφερθέντα ποσά- πλαστά διαβατήρια και διέλευση, υπό τη «συνοδεία-επιτήρηση» έμπιστων συνεργατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: