15.8.13

«Εσφαλμένη» η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς...



«Εσφαλμένη» χαρακτηρίζει τη συζήτηση που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες για την άρση της απαγόρευσης διενέργειας πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, που μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι, ζητώντας...
άλλη βάση συζήτησης.

Σημειώνοντας πως ενδεχόμενη απόφαση άρσης της απαγόρευσης θα συνιστά «κοινωνικά ανάλγητη και οικονομικά καταστροφική πολιτική», δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη και ζητά επιτακτικά να τεθεί επί τάπητος αντ’ αυτής η συνολική διευθέτηση των δανειακών υποχρεώσεων καταναλωτών και επιχειρηματιών.

Δεδομένης της οικονομικής κρίσης, δε, εκτιμά ότι η ρύθμιση αυτή δεν μπορεί παρά να αφορά σε ελάφρυνση των δανειακών υποχρεώσεων, ούτως ώστε οι δανειολήπτες να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις του, διατηρώντας ασφαλώς και το καθεστώς εμπορικής ατομικής πτώχευσης για τις μη βιώσιμες περιπτώσεις.

Επιπροσθέτως, ζητά τροποποίηση του ισχύοντος καθεστώτος για το σύστημα «Τειρεσίας», ώστε να υπάρξει δυνατότητα χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας και πάλι, ενώ δεσμεύεται ότι θα καταθέσει ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη άποψη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: