16.8.13

Πυρκαγιά στη Θάσο και άλλα τέσσερα μέτωπα...

Μεγάλη φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή Καλλιράχη της Θάσου, ενώ πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα και στο Κατσιμίδι Αττικής. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στα Κάτω Κούτρουφα Κυνουρίας. Σε εξέλιξη τα ...
πύρινα μέτωπα στην περιοχή Μπάλα Αχαΐας, κοντά στην Πάτρα, στις Λιβανάτες Φθιώτιδας και στο Μαλατέικο Βάλτου στην Αμφιλοχία.

Στη
Θάσο, η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, σε περιοχή κοντά σε εγκαταλελειμμένο σκουπιδότοπο, στην ορεινή Καλλιράχη και οι αρχικές εκτιμήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν ότι θα μπορέσουν να την κατασβήσουν. Ωστόσο, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί και της ξηρασίας, η φωτιά «ξέφυγε» από τον έλεγχο και γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις.

Στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να τεθεί η πυρκαγιά, αρχικά, υπό μερικό έλεγχο, καθώς ανάλογα με τον φορά των ανέμων μπορεί άμεσα να κινδυνέψουν η Καλλιράχη και τα Λιμενάρια.

Πυροσβεστικά κλιμάκια από την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα και την Δράμα βρίσκονται στο νησί, ενώ πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψης νερού στη δασική περιοχή.

Ο Δήμος Θάσου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ώστε, αν υπάρξει κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς, να εκκενώσει ορεινούς οικισμούς του νησιού.

Πυρκαγιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στο Κατσιμίδι Αττικής, νότια της Ιπποκρατείου Πολιτείας, αλλά δεν απειλεί σπίτια. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Αυτήν τη στιγμή στην Κυνουρία δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Η φωτιά όμως κατάφερε να κάψει και τμήμα από τον βιότοπο του Μουστού με καλάμια και βούρλα. Στο σημείο παραμένουν κι επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση, αλλά και υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων, δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, στελέχη του υγροβιότοπου Μουστού και υδροφόρες των δήμων.

Στη Μπάλα Αχαΐας, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στις Λιβανάτες Φθιώτιδας επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροπλάνα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αμφιλοχία επιχειρούν 25 πυροσβέστες, έντεκα οχήματα και τρία εναέρια μέσα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: