18.8.13

Στουρνάρας: Κίνδυνος κατάρρευσης των τραπεζών...



Επισημαίνοντας τον κίνδυνο να καταρρεύσουν οι τράπεζες λόγω των «κόκκινων»στεγαστικών δανείων, ο Γιάννης Στουρνάρας δίνει τη δική του εξήγηση στο γιατί πρέπει να ξεκινήσουν σταδιακά οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία ενώ...
διαβεβαιώνει ότι θα τεθούν κριτήρια. Με τη φράση «δεν μπορούμε να μην κάνουμε κάτι, γιατι διαφορετικά θα καταρρεύσουν οι τράπεζες», ο υπουργός Οικονομικών αφήνει να εννοηθεί- μέσω της Realnews-ότι είναι μονόδρομος η επανεκκίνηση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία και σημειώνει ότι «θα τεθούν κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, ώστε να προστατεύονται αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη και να μην βρίσκουν ευκαιρία να αποφύγουν την καταβολή των δόσεων οι κακοπληρωτές».

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν έως τώρα διαρρεύσει, στις σκέψεις του οικονομικού επιτελείου είναι να διασφαλίζονται άνεργοι, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, να μειωθεί το όριο αντικειμενικής αξίας του ακινήτου και να καθοριστούν ως μέγιστος χρόνος προστασίας τα 5 έτη.

Μέσω της Κ.Ε, έντεκα βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καλούν την κυβέρνηση να μην καταθέσει σχετική ρύθμιση στη Βουλή και επιπλέον να παρατείνει το υφιστάμενο καθεστώς προστασίας για ακόμη ένα έτος.

Οι βουλευτές είναι οι Β.Πολύδωρας, Αρ.Σπηλιωτόπουλος, Φ.Πατριανάκου, Μ.Ταμήλος, Γ.Κοντογιάννης, Κ.Παπακώστα, Κ.Κατσαφάδος, Π.Κουκουλόπουλος, Π.Ρήγας, Γ.Κουτσούκος και Μ.Κασσής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: