29.8.13

«Οι μόνοι που πρέπει να φοβούνται είναι όσοι παριστάνουν τους φτωχούς»...

Χατζηδάκης: Στην Ελλάδα έχουμε το ισχυρότερο πλαίσιο προστασίας δανειοληπτών σε όλη την Ευρώπη

«Κανείς δεν πρέπει να φοβάται ότι θα βγει σε πλειστηριασμό η πρώτη του κατοικία», είπε μιλώντας στην...
πρωινή εκπομπή του MEGA ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι «οι μόνοι που πρέπει να φοβούνται είναι όσοι παριστάνουν τους φτωχούς». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «τη συζήτηση δεν θα την ξανανοίξουμε. Η συζήτηση θα γίνει τον Νοέμβριο. Στη διαπραγμάτευση θα έχω προσωπική εμπλοκή. Τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση θα είναι απολύτως ενήμερα» σημειώνοντας ότι θα συζητήσουν και με την τρόικα για το θέμα.

Ανέφερε ακόμη ότι «τα δάνεια κουρεύονται με δύο νόμους. Εάν δεν μπορείς να πληρώνεις τη δόση, μπορεί το Ειρηνοδικείο να κηρύξει μέχρι και διαγραφή. Έχουμε ένα πλαίσιο γι’ αυτούς που είναι σε πλήρη ανάγκη και άλλο για τους ενήμερους δανειολήπτες».

Και τόνισε: «Στην Ελλάδα έχουμε το ισχυρότερο πλαίσιο προστασίας δανειοληπτών σε όλη την Ευρώπη».

Αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η τρόϊκα ζητά πλήρη απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων. «Η προθεσμία είναι μέσα στο Σεπτέμβρη. Θα εξετάσουμε όλες τις δυσκαμψίες που υπάρχουν στην αγορά. Είναι πολύ πρόωρο να σας πω τι θα συμβεί, υπάρχουν διαφορές απόψεων μεταξύ ιδιοκτητών και εμπόρων. Το θέμα είναι πολύπλοκο. Επιχειρούμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο», ξεκαθάρισε.

Σχολίασε όμως και το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ λέγοντας: «Θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι εστιάτορες θα συμμετέχουν στη μείωση του Φ.Π.Α.»...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: