3.8.13

Απεργούν οι αρχαιολόγοι ...


Εντονες αντιδράσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις είναι τα παρελκόμενα της αναγγελίας 500 διαθεσιμοτήτων - απολύσεων από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τα ΝΠΔΔ που αυτό εποπτεύει, με αποτέλεσμα να ...
είναι ανάστατοι οι αρχαιολόγοι και οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού, γενικότερα, τόσο στην περιοχή μας, όσο και σε όλη την Ελλάδα.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε πανελλαδικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής μας, αποτυπώνουν την κοινή θέση των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού ότι πρέπει, δηλαδή, να αποτραπεί η προώθηση του νέου Οργανογράμματος συρρίκνωσης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Ο πανελλήνιος Σύλλογος Αρχαιολόγων απευθύνει εγγράφως κάλεσμα συμμετοχής σε όλους, τονίζοντας ότι: «κοινός στόχος είναι να μην περάσουν οι απολύσεις και να μην γίνει Π.Δ. το σχέδιο Οργανισμού που συρρικνώνει την Αρχαιολογική Υπηρεσία».

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Έλσα Νικολάου, ταμίας στο τοπικό παράρτημα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και προϊσταμένη στο Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλικών Σπουδών, τονίζει ότι: «στην σημερινή απεργία συμμετέχουν σύσσωμοι όλοι οι κλάδοι του Υπουργείου Πολιτισμού» καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι: «δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε καμία απόλυση».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: