20.8.13

Ομιλίες Τσίπρα στο δρόμο προς τη ΔΕΘ...



«Από Αύγουστο χειμώνας» είναι το σύνθημα που επικρατεί στην Κουμουνδούρου, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει να υπερβεί τη θερινή ραστώνη και να οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.
Με φόντο την...
αναμέτρηση Σαμαρά-Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τα δύο πρώτα σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου, στην Κουμουνδούρου ήδη ετοιμάζονται για θερμό φθινόπωρο και καυτό χειμώνα.
Μάλιστα, στο δρόμο προς το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Τσίπρας προγραμματίζει να πυκνώσει τις δημόσιες παρουσίες του, προκειμένου να σημάνει το τέλος της καλοκαιρινής χαλάρωσης και για την κοινωνία, αλλά και για τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ήδη, η τρέχουσα εβδομάδα θα είναι εβδομάδα κανονικής δραστηριότητας για την αξιωματική αντιπολίτευση. Αύριο, Τετάρτη, συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συζητήσει όλα τα εκκρεμή θέματα και να κάνει εκτίμηση της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης. Στην αίθουσα του τρίτου ορόφου της Κουμουνδούρου θα συζητηθούν οι πολιτικές εξελίξεις, οι απαιτήσεις της τρόικας από την κυβέρνηση, το θέμα των πλειστηριασμών, αλλά και θέματα όπως το ολοκαύτωμα στην Αίγυπτο. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, τα μέλη του οργάνου θα κάνουν και μία πρώτη συζήτηση για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014, προκειμένου να καταρτιστεί η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και τα πρόσωπα που θα πρέπει να υποδειχθούν ως υποψήφιοι.

Ομιλίες

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζει περιοδείες και ομιλίες σε αρκετά μέλη της Ελλάδας, αρχής γενομένης από μεθαύριο, 22 Αυγούστου, οπότε θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην Κέρκυρα. Ο προγραμματισμός του κόμματος για την πολιτική περίοδο που ξεκινά θα ολοκληρωθεί στο διήμερο 31 Αυγούστου-1 Σεπτεμβρίου, όταν και θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ζητήσει σημειώματα από όλους τους συνεργάτες του και «δουλεύει» ήδη για το «εναλλακτικό κυβερνητικό σχέδιο», που έχει δεσμευθεί ότι θα παρουσιάσει από βήματος της ΔΕΘ στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου. Στην κατεύθυνση αυτή ήδη εργάζεται και ο επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, που μελετά, μαζί με τους υπόλοιπους «οικονομολόγους» του κόμματος τις προτάσεις που θα πρέπει να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως σχέδιο εξόδου από την κρίση.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: