29.8.13

Δεν έχει ακόμα αποφασίσει ο Ομπάμα για το ζήτημα της Συρίας...


«Δεν έχω πάρει ακόμα απόφαση για τον τρόπο που οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν» στη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ, ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση (PBS).

Ο Ομπάμα ανέφερε πως οι ΗΠΑ είναι...
πεπεισμένες πως η κυβέρνηση της Συρίας προχώρησε σε επίθεση με χημικά όπλα κατά πολιτών και επεσήμανε πως δεν πιστεύει πως οι αντάρτες χρησιμοποίησαν στις επιθέσεις τους χημικά όπλα.

«Ο στόχος μιας περιορισμένης δράσης είναι να αποτραπεί η μελλοντική χρήση χημικών όπλων», ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας: «Αν πούμε με ένα σαφή και αποφασιστικό, αλλά πολύ περιορισμένο τρόπο, ότι στέλνουμε μία βολή ώστε να σταματήσουν, αυτό θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο μακροπρόθεσμα για την εθνική μας ασφάλεια».

Επίσης σημείωσε ότι οι ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ πιστεύουν ότι το συριακό καθεστώς ευθύνεται για την επίθεση, που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα σε προάστιο της Δαμασκού, κατά την οποία εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πως η συριακή αντιπολίτευση δεν έχει στην κατοχή της χημικά όπλα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μια τέτοιου είδους επίθεση.

Τέλος, τόνισε πως «ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει πιθανή στρατιωτική απάντηση», ενώ υποστήριξε πως χρειάζεται διεθνής υποστήριξη για κάτι τέτοιο...
crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: