13.8.13

Εκτόξευση ρουκέτας στο Ισραήλ από το Σινά...


Την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκέτας από το Σινά εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα της Δευτέρας ανέλαβε οργάνωση τζιχαντιστών, σε αντίποινα για πρόσφατη επιδρομή μη...
επανδρωμένου αεροσκάφους στην περιοχή, την οποία αποδίδει στο Ισραήλ.
Η Σούρα των Μουτζαχεντίν ανακοίνωσε ότι οι μαχητές της εκτόξευσαν ρουκέτα Grad εναντίον του Εϊλάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα ως «ταχεία απάντηση στο τελευταίο έγκλημα των εβραίων, μη επανδρωμένο αεροσκάφος των οποίων βομβάρδισε το Σινά σκοτώνοντας τέσσερις μουτζαχεντίν» την περασμένη Παρασκευή.

Άλλη οργάνωση τζιχαντιστών, η Ανσαρ Μπέιτ αλ-Μάκντες, που δηλώνει ότι πρόσκειται στην Αλ Κάιντα, είχε προειδοποιήσει το Σάββατο ότι θα ενισχύσει την εκστρατεία εκτόξευσης ρουκετών κατά του Ισραήλ από το Σινά μετά την επιδρομή μη επανδρωμένου ισραηλινού αεροσκάφους «σε συντονισμό με τον αιγυπτιακό στρατό».

Πάντως, τα επίσημα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο για επιχείρηση του αιγυπτιακού στρατού.

Η Αίγυπτος ανέπτυξε τον Ιούλιο επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις στη χερσόνησο του Σινά για να αντιμετωπίσει τη δραστηριότητα ένοπλων ισλαμικών οργανώσεων οι οποίες έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους εναντίον των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας μετά την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό στις 3 Ιουλίου.

Ο αιγυπτιακός στρατός έχει ανακοινώσει ότι από τις 3 Ιουλίου έχει σκοτώσει 70 μαχητές στη χερσόνησο του Σινά...

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: