19.8.13

Γερμανία: Άγνωστος κρατά ομήρους στην πόλη την οποία επισκέπτεται η Μέρκελ...


Δείτε τις φωτογραφίες...
Λίγες μόνο ώρες πριν από την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στο Ίνγκολστατ της Γερμανίας, ένας άγνωστος άνδρας κρατά δεκάδες πολίτες ομήρους μέσα στο Δημαρχείο της πόλης.



Οπως αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ, η...
περιοχή γύρω από το δημαρχείο έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, καθώς οι Αρχές επιδιώκουν να δώσουν τέλος στην κατάσταση πριν την άφιξη της Καγκελαρίου.

Ο ένοπλος μπήκε στο δημαρχείο λίγο μετά τις 9 το πρωί και άμεσα πήρε ομάδα υπαλλήλων ως ομήρους, χωρίς να είναι σαφής ο αριθμός τους. Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στα ΜΜΕ ότι «έχει έναν αριθμό ατόμων υπό το έλεός του». Ο ένοπλος δεν φαίνεται προς το παρόν να έχει διατυπώσει αιτήματα.

Οι ειδικές δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας επιχειρούν στο σημείο, σε μία προσπάθεια να τελειώσει αναίμακτα η ομηρία. Πλην του ενόπλου και των ομήρων το κτίριο έχει εκκενωθεί και ο δήμαρχος είναι ασφαλής, κατά τον τοπικό ηλεκτρονικό Τύπο.

Η Μέρκελ ήταν προγραμματισμένο να φτάσει αργότερα στην βαυαρική πόλη, στο πλαίσιο της προεκλογικής της περιοδείας. Μάλιστα, στις 5 το απόγευμα είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί το δημαρχείο, αλλά δεν είναι σαφές εάν συνδέεται αυτό με την εισβολή του ενόπλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: