3.8.13

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο...


Σε ύφεση είναι σήμερα η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μαρκόπουλο και προκάλεσε ζημιές σε εξοχικές οικίες, καλλιέργειες και αποθήκες. Τη νύχτα οι πυροσβέστες δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες γύρω από ...
το δάσος στην περιοχή Κουβαρά και διασώθηκε, καθώς, επίσης, και γύρω τους οικισμούς που κινδύνευαν. Από νωρίς το πρωί άρχισαν τις ρίψεις νερού τα πυροσβεστικά αεροπλάνα, προκειμένου οι φλόγες να τεθούν υπό πλήρη έλεγχο.
Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο
Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις τρείς το μεσημέρι της Παρασκευής και από τις έξι το απόγευμα και μετά, λόγω των ισχυρών ανέμων, ένα μέτωπο κατευθύνθηκε προς το δάσος Κουβαρά και ένα δεύτερο προς το χωριό, γεγονός που ανάγκασε το δήμαρχο Μαρκόπουλου, Σωτήρη Μεθενίτη, να θέσει σε συναγερμό όλες τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Παράλληλα, απηύθυνε κατεπείγουσα έκκληση για βοήθεια από ιδιώτες με υδροφόρες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν από διάφορες υπηρεσίες της Αττικής και άρχισαν αμέσως το έργο της κατάσβεσης, σώζωντας το δάσος του Κουβαρά, που αποτελεί στολίδι και πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή των Μεσογείων.

Τους πυροσβέστες συνέδραμαν στη μάχη κατά των φλογών εθελοντές και διώτες με τα υδροφόρα οχήματά τους, οι οποίοι έσπευσαν στην περιοχή μετά από έκκληση του δημάρχου Μαρκοπούλου.

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο
Στην περιοχή την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά έπνεαν άνεμοι έντασης 6 μποφόρ, που δυσκόλευαν το έργο της κατάσβεσης, ενώ οι πυκνοί καπνοί οι οποίοι κάλυψαν τον ουρανό και δυσκόλευαν, επίσης, και τις ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Η φωτιά πλησίασε και το μοναστήρι της Αγίας Άννης, όπου κάηκε ένα κελί. Μεγάλο πρόβλημα σημειώθηκε και στην παροχή ηλεκτρικού ρεύνατος, αφού σημειώνονταν συνέχεια διακοπές.

Για προληπτικούς λόγους 193 παιδιά απομακρύνθηκαν από την κατασκήνωση Διονύσου - Κερατέας, τα οποία οδηγήθηκαν σε ασφαλές μέρος.

Παράλληλα, στην περιοχή μετέβησαν και δύο κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, καθώς υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό.

Οι υπόνοιες αυτές ενισχύονται από το γεγονός ότι οι φλόγες ξεπήδησαν από σημείο που βρίσκεται μεταξύ οικοπέδων και την ώρα που στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως έξι μποφόρ.

Μετά την κατάσβεση θα γίνει και αποτίμηση των ζημιών, με τις πρώτες εκτιμήσεις πάντως να κάνουν λόγο για καταστροφή μεγάλης δασικής έκτασης, σε οικίες, καλλιέργειες και αποθήκες,

Ένας 49χρονος συνελήφθη για τη φωτιά στα Κύθηρα
Εν τω μεταξύ, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού συνελήφθη ένας 49χρονος, ως υπαίτιος πυρκαγιάς από αμέλεια, που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στην περιοχή Αγία Ελλέσα στα Κύθηρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά. Στο μεταξύ, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες είναι σε ύφεση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: