28.8.13

«Όχι» στην πρόταση των γερμανών βιομηχάνων για το χρέος, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ...



«Κατάπτυστη» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση του προέδρου του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων (BDI), να υποθηκευτεί μέρος της δημόσιας περιουσίας και να περάσει υπό τον έλεγχο του Μηχανισμού Στήριξης ESM, ως «εγγύηση» για την...
αποπληρωμή του δημοσίου χρέους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π.Σκουρλέτης είπε ότι η δήλωση του προεδρου του BDI Ούλριχ Γκρίλλο είναι «πρωτοφανής» και «προκλητική», ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι, «ενώ δεν χάνει ευκαιρία καθημερινά να επιδίδεται σε κενές περιεχομένου επικοινωνιακές επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αισθάνεται την ανάγκη να τοποθετηθεί απέναντι» σε αυτή την πρόταση.

Η πρόταση αυτή, υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης, «πέρα των ολέθριων επιπτώσεων της για την οικονομία, πλήττει ευθέως κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας», ενώ «αποτελεί προέκταση της λογικής προηγούμενης συμφωνίας κυβέρνησης και δανειστών στο δεύτερο μνημόνιο, που προέβλεπε τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού για την εξυπηρέτηση του χρέους στον οποίο θα κατευθύνονταν κατά προτεραιότητα μέρος των εσόδων του δημοσίου αλλά και οι δόσεις "βοήθειας των δανειστών.

Όπως επισήμανε, οι γερμανοί βιομήχανοι «ορέγονται» τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τις επιχειρήσεις ενέργειας και τα ακίνητα του ελληνικού δημοσίου, υποστηρίζοντας πως «την όρεξη τους την άνοιξε η αποτυχημένη κυβέρνηση της υποταγής του κ. Σαμαρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: