24.8.13

Κανονικά θα συνεχιστεί ο μοριακός έλεγχος του αίματος...

Δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη διαδικασία προμήθειας αντιδραστηρίων για τον μοριακό έλεγχο του αίματος (για HBV, HCV, HIV) από Δευτέρα διαβεβαίωσε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, προσθέτοντας ότι...
η διαδικασία διαπραγμάτευσης για τη σύναψη τρίμηνων συμβάσεων με τις εταιρείες που προμηθεύουν τα εννιά Κέντρα Μοριακού Ελέγχου με αντιδραστήρια έχουν προχωρήσει και συνεπώς θα συνεχιστεί ομαλά ο μοριακό έλεγχος του αίματος.

Ο προηγούμενος διαγωνισμός για την προμήθεια αντιδραστηρίων για τον μοριακό έλεγχο του αίματος λήγει αύριο και ο διεθνής διαγωνισμός που έχει προκηρυχθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία παρουσιάζει καθυστερήσεις και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί περίπου τον Νοέμβριο. Για το κενό που δημιουργείται, ήδη, από τα μέσα Αυγούστου, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης είχε δώσει εντολή προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων όπου ανήκουν τα εννέα Κέντρα Μοριακού Ελέγχου να προχωρήσουν στην υπογραφή τρίμηνων συμβάσεων, καθώς λόγοι προστασίας της δημόσιας Υγείας επιτρέπουν τις απευθείας διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέζα, τη Δευτέρα θα υπάρξει και νέα εντολή προς τις διοικήσεις να προχωρήσουν στη σύναψη των μεταβατικών συμβάσεων, αν και όπως δήλωσε ο υφυπουργός σε αρκετά Κέντρα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και οι εταιρείες θα συνεχίσουν να προμηθεύουν με αντιδραστήρια τα Κέντρα.

Τις ίδιες διαβεβαιώσεις από το υπουργείο έλαβε και η πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, Ιωάννα Μυρίλα, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στην πολιτεία «να μη δοθεί ούτε μια φιάλη αίματος χωρίς να ελεγχθεί με τη μοριακή τεχνική»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: