14.8.13

Αίγυπτος: Πληροφορίες για 200 νεκρούς - «Μας πνίγουν στο αίμα» δηλώνουν οι ισλαμιστές...

Τουλάχιστον 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση εκκαθάρισης των δύο πλατειών του Καΐρου σύμφωνα με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ισλαμιστές οι 120 από τους οπαδούς τους σκοτώθηκαν μόνο στα πρώτα 40 λεπτά των συγκρούσεων... Οι...
πλατείες είχαν καταληφθεί από υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι εδώ και περισσότερο από έναν μήνα.

Οι ισλαμιστές κάλεσαν "τους Αιγυπτίους να βγουν στους δρόμους για να σταματήσουν τη σφαγή".
"Δεν πρόκειται για απόπειρα διάλυσης του πλήθους, αλλά για απόπειρα να πνιγεί στο αίμα κάθε αντίθετη στο στρατιωτικό πραξικόπημα φωνή", δήλωσε ο Γκεχάντ αλ-Χάνταντ, εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, στο Twitter.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε νωρίτερα ότι δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν από σφαίρες, όταν οι διαδηλωτές άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Το αιγυπτιακό υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας λαμβάνουν όλα τα «αναγκαία μέτρα» για να διαλυθούν οι καταλήψεις.

Πρόσθεσε ότι προσφέρει «ασφαλή έξοδο» για τους διαδηλωτές που θέλουν να φύγουν, και ότι δεν θα καταδιωχθεί κανείς από αυτούς εκτός από αυτούς που καταζητούνται από την κατηγορούσα αρχή».

Σημειώνεται ότι δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων μέτρησε 17 πτώματα σε νοσοκομείο εκστρατείας που έχει στηθεί επί της πλατείας Ραμπάα αλ-Ανταουίγια, την οποία οι υποστηρικτές του Μόρσι έχουν καταλάβει εδώ και περισσότερο από έναν μήνα.

Το υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί «να μην χυθεί αιγυπτιακό αίμα» προσθέτει η ανακοίνωση.

Οι ισλαμιστές διαδηλωτές είχαν στρατοπεδεύσει έξω από το τζαμί της Ραμπάα αλ-Ανταουίγια και την πλατεία Νάντα για τις τελευταίες έξι εβδομάδες. Περισσότεροι από 250 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί έκτοτε σε συγκρούσεις.

Μιλώντας τη Δευτέρα στο BBC, ο αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε ότι οι καθιστικές διαμαρτυρίες δεν θα μπορούσαν να συνεχιστούν «ατέρμονα».

Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών έπεσε την Τρίτη στο Κάιρο ένα μέλος των Αδελφών Μουσουλμάνων, ενώ τουλάχιστον ακόμα 11 άτομα τραυματίστηκαν, με την ισλαμική οργάνωση να καταγγέλλει πως αστυνομικοί με πολιτικά άνοιξαν πυρ εναντίον πορείας της...
skai

Δεν υπάρχουν σχόλια: