18.8.13

Πιο σταθερή και δυνατή Ευρώπη ζητεί ο Λέττα...


Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ε. Λέττα τόνισε ότι η Ιταλία πρέπει να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης , όχι όμως μόνη της αλλά «μέσα σε μια πιο σταθερή και δυνατή Ευρώπη, ιδίως σε ό,τι αφορά το πολιτικό επίπεδο».
Ο ...
Ενρίκο Λέττα, σε συνέντευξή του στην στην ιταλική διαδικτυακή πύλη Il Sussidiario.net, δήλωσε ότι «δεν χρειαζόμαστε αποκλειστικά και μόνο την Ευρώπη της δημοσιονομικής αυστηρής προσαρμογής» αλλά και την «Ευρώπη των λαών, που να είναι σε θέση να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στις ανάγκες και στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών».

Ο ιταλός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η χώρα του κάνει θυσίες «όχι επειδή της το επέβαλε κάποιος, αλλά διότι χαρακτηρίζεται από πνεύμα ενότητας και θέλει να ξαναρχίσει να οικοδομεί το μέλλον των παιδιών της».

Παράλληλα, κάλεσε τους Ιταλούς να αποδείξουν στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο ότι «δεν πρέπει να λένε, πλέον, στην Ιταλία, ότι πρέπει να διαβάσει το μάθημά της» και «να δείξουν περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους , περιορίζοντας την υποτίμηση των δυνατοτήτων τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: