29.8.13

Σμπώκος: Συγγνώμη... από την οικογένειά μου!...



crimenet.gr

Έρρικα Βαλλιάνου

Το εδώλιο του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επέλεξε ο Γιάννης Σμπώκος, τέως γενικός διευθυντής Εξοπλισμών, για να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένειά του, που εξαιτίας του και της εμπλοκής του στην υπόθεση των εξοπλιστικών και των δωροδοκιών, περνά δύσκολες μέρες με...
σοβαρά προβλήματα υγείας.

Από εκεί και πέρα, η απολογία του βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο αφού υποστηρίζει ότι τόσο ο υπουργός όσο και ο ίδιος στην γενική διεύθυνση Εξοπλισμών σεβάστηκαν πάντα τις αποφάσεις αλλά και τις επιλογές του ΚΥΣΕΑ.

- Σας παραδίδω την σύμβαση – ευαγγέλιο του ΚΥΣΕΑ 09/10/1998, αλλά και του ΣΑΜ (Συμβουλίου Άμυνας) όπου επιλέγεται η εταιρεία Θέροσταντ για να αναλάβει τη σύμβαση για τα εξοπλιστικά και τα υποβρύχια.

Ο Σμπώκος παρέδωσε στο δικαστήριο ένα τεράστιο ντοσιέ με όλε στις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ αλλά και όλες τις συμβάσεις, με διαγράμματα, νόμους και αποφάσεις της Βουλής, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του δικαστηρίου να του δώσει συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που έκανε και βοηθάει το δικαστήριο.

- Η φυλακή μου έκανε αυτό το καλό, απάντησε. Καθώς και η διακοπή που κάνατε. Συγκεντρώθηκα, μάζεψα όλα μου τα χαρτιά γιατί θέλω να βοηθήσω το δικαστήριο να βρει την αλήθεια.

Ο Σμπώκος άρχισε την απολογία του με μια αναδρομή σε όλη του τη ζωή και στους γονείς του, στα παιδικά φτωχικά χρόνια στην Κρήτη, τα αδέλφια του και είπε ότι ανήκει στην «αδικημένη γενιά του Πολυτεχνείου» τονίζοντας ότι «Ποτέ δεν περίμενα να κρατηθώ στον Κορυδαλλό στο ίδιο κελί που είχε κρατηθεί ο δικτάτορας Ιωαννίδης». Συγκινημένος προσέθεσε ότι στο ακροατήριο βρίσκονται μόνο οι δύο του αδελφές κι όχι η γυναίκα του και ο γιος του που εξαιτίας του αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: