9.8.13

Κεδίκογλου μετά τον Ομπάμα: Διεθνής αναγνώριση και αναβάθμιση !...

Για διεθνή αναγνώριση των ελληνικών προσπαθειών και αναβάθμιση της Ελλάδας έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αποτιμώντας τα αποτελέσματα της συνάντησης του έλληνα πρωθυπουργού με τον αμερικανό πρόεδρο.

Όπως ανέφερε στο ...
Μega, από τη συνάντηση προκύπτει ότι αναγνωρίζονται οι προσπάθειες που έχουν γίνει στην Ελλάδα για τη δημοσιονομική εξυγίανση, ενώ παράλληλα η χώρα αναβαθμίζεται γεωπολιτικά.

O κ. Κεδίκογλου δήλωσε δε, ότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη των επαφών του στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

Πρόσθεσε ότι εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από αμερικανικής πλευράς για ευρύτερη συνεργασία με την Ελλάδα, ιδιαίτερα σε ενεργειακά θέματα.

«Η προσπάθεια πλέον πρέπει να βασίζεται σε δύο άξονες: δεν μπορούμε από τη μία να έχουμε ελλείμματα και νέα χρέη, αλλά χρειάζονται πολιτικές ανάπτυξης και ανάσχεσης της ανεργίας. Αν δεν νικήσουμε την ανεργία δεν έχουμε κάνει τίποτα» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επανέλαβε ότι η εντολή του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες και τα προαπαιτούμενα εντός Αυγούστου ενόψει και της άφιξης της τρόικας...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: