28.8.13

Αυλαία στην απολογία με επεισόδιο...

 
crimenet.gr

Ερρικα Βαλλιάνου

Με ένα ακόμα επεισόδιο με την πολιτική αγωγή, αλλά και μια διάψευση για την εγκυρότητα των σημειωμάτων που βρέθηκαν στο σπίτι του, ολοκλήρωσε την απολογία του πριν από λίγο στο δικαστήριο ο Άκης Τσοχατζόπουλος.



Ο Άκης, ενώ στην αρχή ευγενικά δέχθηκε τις...
ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, όταν οι δικηγόροι επέμειναν σε ερωτήσεις γύρω από τα υποβρύχια, ξέσπασε, και η δίκη αναγκαστικά διεκόπη για λίγο.

- "Δεν δωροδοκήθηκα, δεν υπάρχει κανένα στοιχεία σε βάρος μου. Η χθεσινή ερώτηση της εισαγγελέως ότι η οικογένεια μου αγόραζε ακίνητα με αμαρτωλά χρήματα, δείχνει την προκατάληψη της. Κανείς από τους 5 υπουργούς που πήγαν μετά από εμένα στο Υπουργείο Άμυνας, δεν ενδιαφέρθηκε για τα υποβρύχια και έγινε έρευνα από τη δικαιοσύνη μόνο για τη δική μου θητεία και με έβγαλαν κατηγορούμενο για ξέπλυμα".

Κατά τα άλλα, ο κ. Τσοχατζόπουλος μίλησε και πάλι για πολιτικά κέντρα, και εκτός της εποχής Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και εκδοτικά συμφέροντα που τον έχουν βάλει στόχο.

Στο δικαστήριο, που επικαλείτο κατ' επανάληψη φράσεις από τις προσωπικές του σημειώσεις, ο Άκης κάποιες από αυτές τις χαρακτήρισε πλαστές και είπε ότι, εφόσον δεν ήταν παρών στις κατασχέσεις των εγγράφων στο γραφείο του, δεν μπορεί να ξέρει και τι έγινε.

Αρνήθηκε βέβαια την κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με τον Νίκο Ζήγρα, για τον οποίον επανέλαβε ότι έχει προβλήματα υγείας, ενώ ο Νίκος Ζήγρας από το εδώλιο του φώναξε:

«Εσύ πάσχεις από το σύνδρομο του ψεύδους».

Ο Ζήγρας προσφέρθηκε να κάνει και νέες αποκαλύψεις στο δικαστήριο, παρότι έχει απολογηθεί, αλλά ο πρόεδρος του είπε για αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: