15.8.13

Μήνυμα ενότητας από Βρούτση...




Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και φέτος στην Τήνο, για να γιορτάσει την Κοίμηση της Θεοτόκου. Από την κυβέρνηση παρέστη ο Γιάννης Βρούτσης, στέλνοντας μήνυμα εθνικής ομοψυχίας.
Με...
κατάνυξη χιλιάδες πιστοί κάθε ηλικίας, από κάθε άκρο της Ελλάδας, προσήλθαν στην Τήνο, για να τιμήσουν την Παναγία. Από νωρίς το πρωί προσκυνητές κατέκλυσαν το δρόμο, που ενώνει το λιμάνι με την εκκλησία της Ευαγγελίστριας, όπου περίμεναν καρτερικά την έξοδο της θαυματουργικής εικόνας της Μεγαλόχαρης από το ναό και την τελετουργική πομπή προς την Χώρα. Υπό τους ήχους των εμβατηρίων που παιάνιζε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, η εικόνα κατέληξε στην κεντρική εξέδρα της παραλίας, όπου ιεράρχες, οι επικεφαλής των τριών όπλων, εκπρόσωποι όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, τοπικοί άρχοντες έψαλαν το «Υπερμάχω», απηύθυναν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στους συγκεντρωμένους και αποχώρησαν. Όλοι πέρασαν κάτω από την εικόνα, για να πάρουν την ευλογία την Παναγίας.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, ήταν και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο οποίος έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας. «Μπορούμε όλοι μαζί με εθνική ομοψυχία, ενότητα και αλληλεγγύη να ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές και να βάλουμε πάλι την Ελλάδα πρωτοπόρα, δηλαδή στη θέση που της αρμόζει» δήλωσε ο κ.Βρούτσης και συμπλήρωσε «Αυτό που νιώθουμε σήμερα είναι ότι η πατρίδα μας περνάει δύσκολες στιγμές. Οι θυσίες του ελληνικού λαού, όμως, δεν θα πάνε χαμένες, γιατί αντλούμε από την ιστορία μας. Η Ελλάδα είχε και έχει δύο κιβωτούς: τις θρησκευτικές της αξίες και τη δύναμη του ελληνισμού. Και αυτές θα μας βοηθήσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες» και αφού μνημόνεσε την ιστορική επέτειο του τορπιλισμού της Έλλης στο λιμάνι του νησιού, ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: