20.8.13

Ξανά συντονισμός και χρονοδιαγράμματα...



Το θεμα της άρσης αναστολής των πλειστηριασμών ετέθη αλλά δεν συζητήθηκε στη διευρυμένη υπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τα προαπαιτούμενα, εν όψει του ελέγχου της τρόικας το Σεπτέμβριο. Ο...
Αντ. Σαμαράς φέρεται να είπε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρό ζήτημα, το οποίο θα εξεταστεί κάποια στιγμή. Σε άλλη σύσκεψη θα συζητηθεί και η αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών. Δεν αλλάζει τίποτα στο σχεδιασμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διαμήνυσε ο αρμόδιος υπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, μετά τη σύσκεψη.

Για την κινητικότητα, συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά ανέφεραν ότι όλα είναι εντός προγράμματος με ορισμένες μικρές αποκλίσεις. Οι λίστες των υπαλλήλων των υπουργείων έχουν ήδη δοθεί από όλους τους υπουργούς στον Μητσοτάκη, με βάση τους αριθμητικούς στόχους που είχαν τεθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση για το θέμα προ δύο εβδομάδων. Καθυστερήσεις διαπιστώνονται στην αποστολή από τους ΟΤΑ των στοιχείων για την αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων που θα υπαχθούν σε διαδημοτική κινητικότητα. Αν αργήσουν κι άλλο, η αξιολόγηση θα γίνει από το υπουργείο Εσωτερικών, με βάση την αξιολόγηση του ΟΟΣΑ και με κριτήρια την αναλογία κατοίκων ανά υπάλληλο, υπαλλήλων ανά ειδικότητα και υπαλλήλων προς έσοδα των δήμων.

«Δε χρειάζονται πολλά λόγια. Συνεχίστε τη δουλειά. Τρέξτε, λειτουργήστε σαν να ήμασταν ήδη στα τέλη Σεπτέμβρη. Μη νιώθετε ότι έχετε άνεση χρόνου» είπε ο Σαμαράς στους υπουργούς

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν έντεκα υπουργοί, συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες όλων των υπουργείων ως προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει, όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφερόμενος στο υπουργείο του, είπε ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και πρόσθεσε: «Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι».

Από τη σύσκεψη απουσίαζε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος θα συναντηθεί τις προσεχείς ημέρες με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.

«Χρειάζεται συντονισμός και αυτό κάναμε σήμερα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Εκτίμησε ότι «έχει γίνει αρκετή δουλειά» στα υπουργεία και σε ερώτηση αν θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα απάντησε «νομίζω πως ναι». Σε άλλη ερώτηση για το αν θα τεθεί στo Eurogroup θέμα ρύθμισης του ελληνικού χρέους απάντησε ότι αυτό εξαρτάται από το πρωτογενές πλεόνασμα και ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα. Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών.

«Τεχνική συζήτηση»

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη έγινε τεχνική συζήτηση για όλα τα θέματα. Για το καυτό ζήτημα της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι οι πλειστηριασμοί είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα που θα το δει προσωπικά και πως δεν μπορεί να γίνει βιαστική συζήτηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε ικανοποίηση για την κάλυψη των δεσμεύσεων και την πορεία του έργου των υπουργών, στους οποίους είπε ότι αν και είναι ακόμα καλοκαίρι πρέπει να επισπεύσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει ώστε να αρχίσουν σταδιακά «να κεφαλαιοποιούν πολιτικά το θετικό έργο» τους.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας είχε μπροστά του ένα φάκελο με τα προαπαιτούμενα ανά υπουργείο και τον οποίο και διάβαζε για να ελέγξουν σε ποιο σημείο είναι οι προετοιμασίες.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης φέρεται να είπε ότι έχει παραλάβει από όλα τα υπουργεία καταλόγους για το θέμα της μετακίνησης των υπαλλήλων.

«Θα είμαστε όλοι όπως πρέπει» δήλωσε, μετά την σύσκεψη, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός συντόνισε τη δράση όλων των υπουργείων και πως κάθε υπουργός παρουσίασε τις δράσεις επί των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει στο υπουργείο του και το χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσής τους.

«Η δουλειά που μας περιμένει είναι πολλή», δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης. Έκανε λόγο για διπλό στόχο της κυβέρνησης: «να δώσει αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα και να αναπτύξει προϋποθέσεις για τα ζητήματα της ανάπτυξης».

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: