2.8.13

Προκήρυξαν νέο διαγωνισμό, πριν τελειώσει ο παλιός...



crimenet.gr

Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή νέα προκήρυξη για τη Δημόσια Τηλεόραση, χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένο αριθμό θέσεων.

Παράλληλα, δόθηκε παράταση μίας...
ημέρας για τις 589 θέσεις και η προθεσμία εκπνέει τελικά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Την ίδια ώρα, πάντως, εργαζόμενοι της ΕΡΤ εξακολουθούν να παράγουν και να εκπέμπουν ενημερωτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, με την ΠΟΣΠΕΡΤ να καταγγέλλει την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

Η απόφαση για την προκήρυξη νέων θέσεων, με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας, για τη Δημόσια Τηλεόραση δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, χωρίς στο κείμενο να γίνεται συγκεκριμένη αναφορά σε αριθμό θέσεων. Ωστόσο, αναφέρεται ότι η συνολική μισθοδοσία θα ανέρχεται σε 6.500.000 ευρώ το δίμηνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 1.400 θέσεις.

Η απόφαση αυτή έρχεται να περιπλέξει τα πράγματα, καθώς από τις δηλώσεις των αρμοδίων είχε δοθεί η εντύπωση ότι ο μεταβατικός φορέας θα λειτουργούσε με 589 άτομα και στη συνέχεια θα γίνονταν οι υπόλοιπες προσλήψεις μόλις συστηνόταν ο μόνιμος φορέας ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υφυπουργού Π.Καψή, οι προσλήψεις θα γίνουν σταδιακά, όταν γίνει δυνατή η μεταφορά της Δημόσιας Τηλεόρασης στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Όπως διαβεβαιώνεται από το γραφείο του κ. Καψή, δε, όσοι έχουν υποβάλλει ήδη αιτήσεις για την κάλυψη των 589 δεν θα χρειαστεί να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση για να μπουν στους 1.400 εκτός και αν οι ίδιοι το επιθυμούν.

Σε αυτήν την περίπτωση οι αιτήσεις θα αρχίσουν από τη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, παράταση έως το Σάββατο τα μεσάνυχτα για την υποβολή αιτήσεων πρόσληψης στη ΔΤ ανακοινώθηκε από το υφυπουργείο Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Έως χθες το βράδυ ο αριθμός των αιτούντων ανερχόταν σε 4.500 για τις πρώτες 589 θέσεις του μεταβατικού φορέα. Η αξιολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: