7.8.13

Ο Αύγουστος στην πρωτεύουσα (ΦΩΤΟ)...




Μπορεί οι φωτογραφίες να ξεγελάσουν μερικούς, αλλά η αλήθεια είναι ότι η φετινή Αθήνα έχει δύο όψεις. Κάποιοι θα τη δουν μισογεμάτη, κάποιοι άλλοι μισοάδεια.

Και έτσι είναι αφού οι...
πρωινοί επισκέπτες του κέντρου της πρωτεύουσας θα μπούνε σε συρμούς του μετρό με ελάχιστον κόσμο αλλά αναμονή που φτάνει τα 10 λεπτά ανά συρμό (λόγω μειωμένων δρομολογίων του καλοκαιριού), ενώ στους κεντρικούς δρόμους λείπει και το γνωστό κυκλοφοριακό κομφούζιο και οι πολίτες που συνήθως συνωστίζονται στους φωτεινούς σηματοδότες για να περάσουν απέναντι.

Ο πρωινός επισκέπτης βλέπει μία εικόνα σχεδόν ειδυλλιακή. Από την άλλη, οι κακές συνήθειες μιας σχεδόν άδειας πόλης δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Αυτοκίνητα που παρκάρουν στο πλάι κεντρικών δρόμων όπως για παράδειγμα στη Σταδίου και την Πανεπιστημίου, πολίτες που διασχίζουν κάθετα το δρόμο από όπου βρίσκουν κενό, ενώ κάποιοι τείνουν επικίνδυνα να αδιαφορούν για τους κανόνες του Κ.Ο.Κ. Αυτό όμως δεν διαρκεί για πολύ.

Όσο περνά η ώρα, όλο και περισσότερα αυτοκίνητα γεμίζουν το κέντρο της Αθήνας αλλά και κόσμος που αρπάζει την ευκαιρία να κυκλοφορήσει στην πρωτεύουσα πιο άνετα τόσο με το αυτοκίνητο του όσο και με τα πόδια.

Το αποτέλεσμα είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας η Αθήνα να δείχνει ολοζώντανη γεμάτη αυτοκίνητα και κόσμο που είτε έχει κατέβει για κάποια δουλειά, είτε απλά για να χαζέψει τις βιτρίνες και να απολαύσει τη μέρα του σε κάποιο από τα καφέ του κέντρου. Και την υπόλοιπη η Αθήνα να είναι άδεια…

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: