9.8.13

Πλιάτσικο σε νεκροταφεία του Βόλου...

«Σπείρα λυμαίνεται τα κοιμητήρια»...
Δεν έχουν τέλος οι πράξεις ιεροσυλίας στο κεντρικό κοιμητήριο του Βόλου, που συχνά - πυκνά αποτελεί στόχο αγνώστων που μπαίνουν μέσα στο νεκροταφείο και αφαιρούν από καλώδια φωτισμού μέχρι προσωπικά αντικείμενα των ...
νεκρών που τοποθετούν οι συγγενείς τους πάνω στους τάφους τους, όπως καντήλια και άλλα προσωπικά αντικείμενα, ενώ δεν τέλος το πλιάτσικο και με τα μάρμαρα τα οποία τα αφαιρούν προκειμένου οι άγνωστοι δράστες να τα μεταπωλήσουν σε επαγγελματίες έναντι ευτελούς τιμήματος.

Για να αντιμετωπιστούν όλα τα παραπάνω η Δημοτική Αρχή προχωρά στην επιτήρηση του χώρου από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης του ιερού χώρου. Ειδικότερα για πρώτη φορά, εταιρεία security θα επιτηρεί και θα ελέγχει το κοιμητήριο του «Κούκου» (αλλά και των Ταξιαρχών), αφού επανειλημμένα άγνωστοι μπαίνουν στα Κοιμητήρια και κλέβουν από... καντήλια και προσωπικά αντικείμενα, μέχρι και... μάρμαρα.

«Σπείρα λυμαίνεται τα κοιμητήρια»

Ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος λειτουργίας των κοιμητηρίων του Δήμου, Χαράλαμπος Τσαμπάζης, μιλώντας χθες στο Ράδιο ΕΝΑ έκανε λόγο για σπείρα, η οποία λυμαίνεται τα κοιμητήρια όχι μόνο στο Βόλο, αλλά και στις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες.

«Το τελευταίο μήνα έχει ξεκινήσει μία επίθεση από κάποιους κυρίως τις βραδινές ώρες οι οποίοι έχουν χαλάσει την περίφραξη στο πάνω ακριβώς μέρος του κοιμητηρίου (τετράγωνο 19) και μπαίνουν στο κέντρο του κοιμητηρίου και κλέβουν τα καντήλια και τα μάρμαρα, όσες φορές και να την επισκευάσουμε έχουμε πάλι τα ίδια», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος.

«Έχουμε ήδη απευθυνθεί στην αστυνομία και έχουμε καταγγείλει όλα όσα συμβαίνουν, αλλά πέρα από αυτό, αποφασίσαμε να τοποθετηθεί μία εταιρία security να φυλάει το κοιμητήριο όλο το 24ωρο για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε και το κοιμητήριο του Κούκου και το κοιμητήριο των Ταξιαρχών.», είπε ο κ. Τσαμπάζης.

Αυτή τη στιγμή στο κοιμητήριο υπάρχει μόνο ένας φύλακας, ο οποίος εργάζεται κυρίως πρωινές ώρες και σε καμία περίπτωση, ούτε η διοίκηση του κοιμητηρίου, ούτε ο ίδιος θα διακινδύνευε ο άνθρωπος αυτός, να αντιμετωπίσει τους κλέφτες.

«Οι άνθρωποι αυτοί δε σέβονται τίποτα, ούτε τον ιερό χώρο του κοιμητηρίου, ούτε τον πόνο των ανθρώπων που έχουν χάσει τους δικούς τους. Πρόκειται για μεγάλη ιεροσυλία», συμπλήρωσε.

Eφ. Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: