26.8.13

Τι μυστήρια κρύβονται πέριξ του κόλπου του Ναυαρίνου στη Πύλο?...

euro-crimes.blogspot
Είναι κοινό μυστικό για τους "παλιούς" Πυλιώτες στο νομό Μεσσηνίας. 5 χιλ. δυτικά της Πύλου στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας (η οποία έχει χαρακτηριστεί περιοχή NATURA 2000) την δεκαετία του 60 είχε "κατασκηνώσει" πολυεθνική ερευνητική ομάδα με επικεφαλής Γιαπωνεζους. Προσέλαβαν πολλούς ντόπιους κι άρχισαν να κατα "τρυπούν" γή και θάλασσα. Όπως...
μας περιγράφουν οι παλαίμαχοι παρουσία των απογόνων τους (σήμερα) με εντυπωσιακές λεπτομέρειες, τα τρυπάνια τους ακόμα και σε μικρό βάθος σταμάταγαν γιατί έβγαινε με ορμή από τα σπλάχνα της Γιάλοβας φυσικό αέριο που αν αναφλεγόταν με δυσκολία έσβηνε. Δεν είναι λίγα τα σημεία που γεωτρήσεις νερού αναδίδουν μυρουδιά θείου.
Γελούν καλοκάγαθα οι άνθρωποι στην ερώτηση που θα έκανε κάθε πολίτης αυτής της ταλαίπωρης χώρας.
 "Μήπως βρήκαν και πετρέλαιο, και αν ναί γιατί οι αρμόδιοι δεν συνέχισαν τις έρευνες και την πιθανή εκμετάλευση?". Μας απαντούν:
 Μάλλον έπρεπε πρώτα να μοιράσουν την γη. Φαίνεται πως οι (σύγχρονοι) ξένοι και ντόπιοι φεουδάρχες που ακόμα αγοράζουν τα φιλέτα δεν τα' χουν βρει μεταξύ τους.
 Σας ακούγεται παράξενη η ιστορία? Κάποιος (τακτικός) αναγνώστης μας έστειλε το ακόλουθο Link Διαβάστε:http://pylosnews.blogspot.gr
Μεγάλο πετρελαϊκό κοίτασμα εντοπίσθηκε από δορυφόρο του Αμερικάνικου υπουργείου Ενέργειας στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Πύλου – Κυπαρισσίας. Η εξέλιξη αυτή έρχεται την στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και η εκμετάλλευση του συγκεκριμένου κοιτάσματος αναμένεται να δώσει οικονομική ανάσα στην δοκιμαζόμενη Ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η άντληση πετρελαίου τα επόμενα χρόνια αναμένεται νε ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια βαρέλια και κατατάσσει αυτόματα την χώρα μας στην ζώνη του ΟΠΕΚ. Το δύσκολο της υπόθεσης είναι το μεγάλο βάθος του κοιτάσματος για το οποίο θα χρειαστεί να επιστρατευτούν Αμερικάνικοι κολοσσοί που διαθέτουν την τεχνογνωσία για άντληση πετρελαίου από μεγάλα βάθη Αναλυτικό ρεπορτάζ τις επόμενες ημέρες όταν γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις...

P.s. Euro-crimes
O λόγος που δημοσιεύουμε αυτή την ανάρτηση, είναι η καταγγελία που λάβαμε (και δημοσιεύσαμε)  πριν λίγο από ένα κάτοικο της περιοχής. 
Από ότι διαβάζουμε οι ντόπιοι άρχοντες κοιτάνε πως να κάνουν μικρο-ρουσφέτια στους κολλητούς τους . Με τι ανάστημα αυτά τα δημοτικά στρατιωτάκια θα (όχι αντισταθούν ) διαπραγματευτούν με τα τεράστια συμφέροντα που έρχονται να τους υποτάξουν. 
Εδώ δε μπορούν μοιράσουν σε δυο γάιδαρους σανό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: