3.8.13

Απομονή χάριτος σε παιδεραστή βάζει «φωτιά» στο Μαρόκο...

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σημειώθηκαν στο Μαρόκο αργά το βράδυ της Παρασκευής, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν διαδήλωση κατά βασιλικής χάρης που δόθηκε σε παιδεραστή ο οποίος είχε...
καταδικαστεί σε 30 χρόνια φυλάκισης για τον βιασμό και την κινηματογράφηση παιδιών έως τεσσάρων ετών.

Αστυνομικοί εμπόδισαν το πλήθος να συγκεντρωθεί μπροστά στο Κοινοβούλιο της χώρας στην πρωτεύουσα Ραμπάτ. Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, ανάμεσά τους και δημοσιογράφοι.

Ο Ντανιέλ Βίνο Γκαλβάν έλαβε χάρη μαζί με 47 άλλους ισπανούς κρατούμενους από τον βασιλιά Μοχάμεντ VI μετά από αίτημα του βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, που επισκέφθηκε τη χώρα τον περασμένο μήνα.

«Είμαστε εδώ για να μάθουμε ποιος είναι υπεύθυνος για αυτή την απονομή χάρης. Είναι ντροπή, προδίδουν τα παιδιά μας» δήλωσε η Νάτζια Αντίμπ, πρόεδρος της οργάνωσης Don't Touch My Children. Τόσο η ίδια όσο και η κόρη της δέχτηκαν επίθεση από αστυνομικούς.

Οι διαδηλωτές ζητούν να ανακληθεί η χάρη και να επιστρέψει ο Ισπανός στη φυλακή. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι ο άνδρας έχει ήδη απελαθεί στην Ισπανία. Το παλάτι δεν προέβη σε ανακοίνωση, ωστόσο, το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η χάρη δόθηκε με βάση τα εθνικά συμφέροντα του Μαρόκου και με αφορμή τις φιλικές σχέσεις που διέπουν τις δύο χώρες.

«Αυτό το άτομο εξορίστηκε από το έδαφος του Μαρόκου, δεν μπορεί να επιστρέψει» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο υπουργός Δικαιοσύνης Μουσταφά Ραμίντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: