17.8.13

Κήρυγμα μίσους καταγγέλλει η Εν Δράσει ...


Ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Μητροπολίτη Δημητριάδος, κ. Ιγνατίου, εξαπολύει η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν δράσει». Με αφορμή τα όσα είπε ο κ. Ιγνάτιος για την επένδυση στις Νηές Μαγνησάις , η «Εν δράσει» ψέγει τον κ. Ιγνάτιο για «ιερές μπίζνες» και αφήνει αιχμές για...
σειρά ζητημάτων, που ξεκινούν από «τα κληροδοτήματα» που παραμένουν ανεκμετάλλευτα έως την «προσωπική περιουσία που έχει αποκτήσει ο ίδιος και οι συγγενείς του».

«Κήρυγμα μίσους», χαρακτηρίζει η Εν Δράσει, την τοποθέτηση του κ. Ιγνατίου για την επένδυση στις Νηές. «Ο ρόλος της εκκλησίας δεν είναι να επιτίθεται στις οικολογικές οργανώσεις και τους κατοίκους της περιοχής της Σούρπης, ούτε ο Μητροπολίτης να εκμεταλλεύεται τον άμβωνα που του προσφέρει η θέση του. Η εκκλησία μας είναι εκκλησία της αγάπης και όχι του μίσους», αναφέρει η εθελοντική περιβαλλοντική ομάδα Αλμυρού.

Σύμφωνα με την Εν Δράσει, οι ισχυρισμοί του κ. Ιγνατίου αναφορικά με τις αποφάσεις των δικαστηρίων είναι παραπλανητικοί. «Το μόνο δεδομένο μέχρι σήμερα είναι ότι η δημόσια διοίκηση σε πρώτο (Κτηματική Υπηρεσία Μαγνησίας) και δεύτερο (Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης Θεσσαλίας) βαθμό, έχουν αποφανθεί ότι μέρος της επίμαχης έκτασης που πούλησε η Μητρόπολη Δημητριάδος στην εταιρεία Golfing Developments είναι δημόσια έκταση και το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ανατρέψει αυτές τις πορισματικές εκθέσεις. Ο κ. Ιγνάτιος δεν αρκέστηκε μόνο σε επιθέσεις στους πολίτες και τις οικολογικές οργανώσεις, αλλά προσπάθησε να τρομοκρατήσει και τους κρατικούς υπαλλήλους αποκαλώντας τους «υπαλληλίσκους του κράτους που επηρεάστηκαν από την περιρρέουσα κατάσταση».

Με το κήρυγμα του μίσους και την παραπληροφόρηση ο κ. Ιγνάτιος είναι αυτός που ουσιαστικά επιχειρεί να επενδύσει με το ψέμα και την αδικία ποντάροντας στις «ιερές μπίζνες», καταγγέλλει η Εν Δράσει και καταλήγει: «Είμαστε απολύτως βέβαιοι για τις οικολογικές ευαισθησίες του Μητροπολίτη μας ο οποίος τις επιδεικνύει διαρκώς, όπως με την κατασκευή κτίσματος εντός ρέματος στην Αγριά. Είμαστε υπέρ της ήπιας ανάπτυξης και κατά του «καμουφλαρισμένου» real estate από το οποίο επωφελούνται οι επιτήδειοι. Λυπούμαστε ειλικρινά για τη συμπεριφορά του Μητροπολίτη Ιγνάτιου. Περιμέναμε κήρυγμα αγάπης από τα χείλη του και όχι μίσους και διαβολής»...
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: