20.8.13

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο σύντροφος του Γκρίνγουολντ για την ανάκριση στο Χίθροου...

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε ο Ντέιβιντ Μιράντα, σύντροφος του δημοσιογράφου του Guardian Γκλεν Γκρίνγουολντ, προκειμένου να εμποδίσει τις βρετανικές Αρχές να πειράξουν τα δεδομένα από τον υπολογιστή και τις κάρτες μνήμης που...
κατασχέθηκαν από τον ίδιο κατά την εννιάωρη κράτησή του την περασμένη Κυριακή στο αεροδρόμιο Χίθροου.

Η δικηγόρος του Γκουέντολιν Μόργκαν δήλωσε πως ο πελάτης της ζητεί από τη Δικαιοσύνη να εξετάσει τη νομική βάση της κράτησης στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, και θέλει διαβεβαιώσεις από τις Αρχές πως δεν θα εξετάσουν πριν απ' αυτό το υλικό που κατέσχεσαν κατά την ανάκρισή του.

«Ζητήσαμε δεσμεύσεις ότι δεν θα υπάρξει επιθεώρηση, αντιγραφή, αποκάλυψη, διαβίβαση ή παρέμβαση καθ' οιονδήποτε τρόπο στα δεδομένα του πελάτη μας όσο εκκρεμεί η απόφαση για την επιθεώρηση των δεδομένων αυτών» δήλωσε η Μόργκαν στο πρακτορείο Reuters.

Ο διευθυντής της βρετανικής εφημερίδας Guardian Άλαν Ράσμπριτζερ δήλωσε από την πλευρά του στο BBC ότι «ο Ντέιβιντ Μιράντα προσέφυγε στη Δικαιοσύνη σχετικά με το υλικό που κατασχέθηκε κατά την ανάκρισή του στο Χίθροου και σχετικά με τη μεταχείριση που του επιφυλάχθηκε».

«Θέλει να ανακτήσει αυτό το υλικό και δεν θέλει να αντιγραφεί» προσέθσε ο διευθυντής του Guardian, της βρετανικής εφημερίδας που αποκάλυψε την έκταση του συστήματος παρακολουθήσεων των ΗΠΑ βάσει των εγγράφων που της προμήθευσε ο Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην σύμβουλος της NSA ο οποίος κατηγορείται σήμερα για κατασκοπεία...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: