20.8.13

Έρχεται ο Άσμουσεν...

Επίσκεψη στην Αθήνα για συνομιλίες σχετικά με το «πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας» θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, εν όψει της...
επιστροφής της τρόικας στη χώρα μας το φθινόπωρο και εν μέσω σεναριολογίας για το ενδεχόμενο να χρειαστεί η χώρα μας επιπλέον οικονομική στήριξη.

Το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιεργκ Άσμουσεν Το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιεργκ Άσμουσεν
Την επίσκεψη Άσμουσεν συνδέει το Reuters με τα σενάρια σχετικά με το ενδεχόμενο να χρειαστεί η Ελλάδα περαιτέρω βοήθεια για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους.

«Ενόψει της επόμενης αποστολής αξιολόγησης της τρόικας ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ θα επισκεφθεί την Αθήνα για διμερείς συναντήσεις με Έλληνες διαμορφωτές πολιτικής κι εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και του επιχειρηματικού κόσμου για να συζητήσει το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας και τις ευρύτερες εξελίξεις στην ευρωζώνη» ανέφερε, σε ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η κυβέρνηση της Ελλάδας πέτυχε την εκταμίευση 5,8 δισ. ευρώ του δανείου της από τους διεθνείς πιστωτές της τον Ιούλιο και θα λάβει άλλο 1 δισεκ. ευρώ τον Οκτώβριο, με προαπαιτούμενη την εφαρμογή περαιτέρω μεταρρυθμίσεων.

Κλιμάκιο της τρόικας θα επιστρέψει στην Αθήνα το φθινόπωρο για να συζητήσει εάν και κατά πόσον η κυβέρνηση θα χρειαστεί να εξοικονομήσει και άλλα κεφάλαια για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους για την περίοδο 2015-2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια: