10.8.13

Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου...

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, κορυφώνεται η έξοδος από τα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς οι τελευταίοι αδειούχοι του Αυγούστου αναμένεται να εκμεταλλευτούν την αργία του Δεκαπενταύγουστου. Σε επιφυλακή το Λιμενικό, επιπλέον...
πτήσεις προγραμματίζονται στο «Ελ.Βενιζέλος», κοσμοσυρροή αναμένεται σε τρένα και ΚΤΕΛ, έκτακτα μέτρα λαμβάνει η Τροχαία.


Σε επιφυλακή το Λιμενικό

Στα λιμάνια, η κίνηση αναμένεται είναι αυξημένη. Από τον Πειραιά το Σάββατο έχουν προγραμματιστεί 23 δρομολόγια, 13 από τη Ραφήνα και 5 από το Λαύριο.

Επίσης την Κυριακή από τον Πειραιά θα αναχωρήσουν 22 πλοία, 16 από τη Ραφήνα και 6 από το Λαύριο.

Η προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων όλο το 24ωρο, από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας γίνεται από το τηλέφωνο, στον αριθμό 14944 του ΟΤΕ και στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Επιπλέον πτήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος»

Αυξημένη η κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ήδη για το διάστημα 12-18 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν 11 επιπλέον πτήσεις, από και προς Παρίσι, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Άμστερνταμ και Μύκονο.

Αυξημένη η κίνηση σε τρένα και ΚΤΕΛ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το Σαββατοκύριακο και ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματίσει την ενίσχυση των αμαξοστοιχιών με επιπλέον βαγόνια, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο ειδικός σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Νίκος Αθανασόπουλος η κίνηση αυτή την περίοδο είναι αυξημένη σε σχέση με τον ετήσιο μέσο όρο, αλλά και σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο τόσο σε κρατήσεις όσο και σε πληρότητα.

«Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει ενίσχυση των αμαξοστοιχιών της τάξης του 10 με 12%, με την προσθήκη βαγονιών» τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος.

Τη μεγαλύτερη κίνηση παρουσιάζει ο άξονας Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη, καθώς και οι αμαξοστοιχίες 600 και 601 που εξυπηρετούν τον άξονα Αθήνα-Αλεξανδρούπολη και Αλεξανδρούπολη-Αθήνα, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο αύξηση παρατηρείται και στις υπόλοιπες υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως αυτήν του «τραινοταξί», που εφαρμόζεται από τον περασμένο Απρίλιο, πιλοτικά στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Αυξημένη εκτιμάται ότι θα είναι και η κίνηση στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ), καθώς πολλοί είναι αυτοί που για οικονομικούς λόγους επιλέγουν να μετακινηθούν με λεωφορεία.

Τα κατά τόπους ΚΤΕΛ, ανάλογα με τη ζήτηση των ημερών, θα προσθέσουν δρομολόγια, έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επιβάτες.

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Στο μεταξύ, έκτακτα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της Ελλάδας, έχει προγραμματίσει η Τροχαία, ενώ αποφασίστηκε και η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών την Τετάρτη και την Πέμπτη, 14 και 15 Αυγούστου.

Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλής οδικής κυκλοφορίας και προβλέπει:

Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους- εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις.
Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κλπ).
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
Παρουσία τροχονόμων στα διόδια για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.
Επίσης, συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ελέγχους ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Για την εφαρμογή των μέτρων θα είναι σε επιφυλακή όλη η δύναμη της Τροχαίας και θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό, ραντάρ, κάμερες και άλλον εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου.

Σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στα εθνικά δίκτυα, θα ισχύσει, για το ρεύμα εξόδου την Τετάρτη 14-8-2013 από ώρα 16:00 έως 22:00 και για το ρεύμα εισόδου την Πέμπτη 15-8-2013, από ώρα 16:00 έως 23:00.

Η Τροχαία υπενθυμίζει στους πολίτες ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Newsroom ΔΟΛ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: