16.8.13

Πυροβολισμοί στην κατοικία του προέδρου του ΔΗΣΥ...



Με τον πιο έντονο τρόπο καταδικάζει ο ΔΗΣΥ και άλλα κόμματα τη ρίψη πυροβολισμών στην οικία του Αβέρωφ Νεοφύτου στην Αργάκα στην Κύπρο, που αποκάλυψε χθες η εφημερίδα "Πολίτης".

Σε...
γραπτή του δήλωση, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος αναφέρει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση καταδικάζουν έντονα το επεισόδιο ρίψης πυροβολισμών στην οικία του Προέδρου του ΔΗΣΥ .

"Τέτοια εγκληματικά περιστατικά υπονομεύουν την ίδια τη δημοκρατία, την κοινωνία και την έννομη τάξη. Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση πρώτιστη προτεραιότητα είναι η διαφύλαξη της δημοκρατίας", αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε το περιστατικό εντολές για σε βάθος διερεύνησή του, ώστε να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες.

Σήμερα το συμβάν καταδίκασε και ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου. Σε γραπτή του δήλωση εκφράζει έντονη ανησυχία για το εγκληματικό αυτό γεγονός "το οποίο συνιστά πράξη υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών και απόπειρα πολιτικής αποσταθεροποίησης", όπως αναφέρει. Ο κ. Ομήρου καλεί τις διωκτικές αρχές να ενεργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά για την εξιχνίαση της εγκληματικής αυτής ενέργειας και την παραπομπή των ενεχόντων ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων.

"Ο πρόεδρος και η οικογένειά του έχουν την αμέριστη συμπαράσταση όλων των στελεχών και των μελών του κόμματος.", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Πηγή: politisnews.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: