9.8.13

Συνεχίζεται ο χορός των ρίχτερ...



Υποσχέσεις Χρυσοχοΐδη...

«Σε πρώτη φάση ο μηχανισμός ενεργοποιήθηκε σωστά. Σήμερα είμαστε εδώ για να ...
δούμε από κοντά τα προβλήματα και να δώσουμε λύσεις. Πιστεύω και το επόμενο διάστημα να έχουμε ακριβώς την ίδια θετική αντίδραση» σημείωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συγκέντρωση κατοίκων στο χωριό Ρεγγίνι της Φθιώτι​δας, όπου έχουν σημειωθεί σοβαρές ζημιές σε σπίτια.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τα έμπειρα συνεργεία του υπουργείου και ανέφερε ότι μέχρι στιγμής 87 σπίτια έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνα.

Μαζί με τον υπουργό ήταν και ο διευθυντής του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Νικήτας Παπαδόπουλος, ο οποίος διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι αυτός ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των κατοίκων, ο κ. Χρυσοχοΐδης απηύθυνε έκκληση να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, ζητώντας συγχρόνως από τη δημοτική αρχή να κοινοποιήσει άμεσα στο υπουργείο τα οποιαδήποτε προβλήματα υπάρχουν, κυρίως με σχολεία, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, για να προγραμματιστούν άμεσες παρεμβάσεις.

​Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ήταν παρών στη συγκέντρωση ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών, έτσι ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα προβλέπονται τα μέτρα πολιτικής για τους κατοίκους που έχουν υποστεί ζημιές...

Πηγή: crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: