6.8.13

Κόντρα, για το "αποφασίζομεν και διατάσσομεν ", του Δένδια...



crimenet.gr

Έντονα αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του υπουργού Δημοσίας Τάξης, Νίκου Δένδια για τις πυρκαγιές αλλά και για την ...
απαγόρευση της κυκλοφορίας στα δάση μετά τη δύση του ηλίου.

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: "Μετά τα βαριά πλήγματα που κατάφερε ο κ. Δένδιας και οι κυβερνήσεις των μνημονίων στους μηχανισμούς πρόληψης των πυρκαγιών και στον επιχειρησιακό βραχίονα του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν διστάζει πάνω στα καμένα να προβαίνει σε επικοινωνιακή εκμετάλλευση των συμβάντων για να καλύψει τα λάθη και τις παραλείψεις και τις καταστροφικές επιλογές του."

Στην ίδια ανακοίνωση η αξιωματική αντιπολίτευση προσθέτει: «Αφού με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου μαζί με τον πρωθυπουργό, απείλησαν τους εμπλεκόμενους στην πυροσβεστική φορείς, με τις σημερινές του δηλώσεις ο κ. Δένδιας προκατέλαβε τις έρευνες τις Δ.Α.Ε.Ε. και έριξε την συνυπευθυνότητα πάλι στους πολίτες».

«Αντί να σωπάσει», συνεχίζει, «και να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες που τους στέλνει με τη φυσική τους παρουσία να καλύψουν τις δραματικές ελλείψεις και παραλείψεις σε επιχειρησιακά μέσα, προαναγγέλλει τα αποτελέσματα των ερευνών. Αντί να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες που κινδύνευσαν και έχασαν τις περιουσίες τους, τους κάνει συνυπεύθυνους στις καταστροφικές επιλογές του και κάνει πολιτική στα καμένα εξαγγέλλοντας ισχύουσες διατάξεις».

Απαντώντας στην ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σημειώνει πως η αξιωματική αντιπολίτευση απαγορεύει στον υπουργό να αναφέρεται σε εκ προθέσεως εμπρηστές, όταν εκδηλώνονται επανειλημμένα πυρκαγιές μετά τις 11 το βράδυ στην ίδια ερημική περιοχή, κάθε φορά που πνέουν ισχυροί άνεμοι, με τον ισχυρισμό ότι ο υπουργός προκατέλαβε την έρευνα.

«Απαγορεύει επίσης στον υπουργό να ζητεί τη συνεργασία των πολιτών για τον έγκαιρο εντοπισμό και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Μία τέτοια ανακοίνωση είναι προφανές ότι δεν χρήζει απάντησης», καταλήγει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: