25.8.13

Ιατρικός Σύλλογος: Δώστε ονόματα και διευθύνσεις κ. Γεωργιάδη και όχι μόνο λόγια...


 Εξωφρενική χαρακτηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τη στοχοποίηση του ιατρικού σώματος ως τον κύριο υπεύθυνο για τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ ή και του κράτους με αφορμή τις ...
περιπτώσεις μεμονωμένων επίορκων που υπερσυνταγογραφούν και καλεί τον υπουργό Υγείας να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα ονόματα και διευθύνσεις.

“Δε μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή η συλλήβδην αντιμετώπιση των γιατρών ως εγκληματιών, όταν οι ίδιοι αυτοί γιατροί έχουν στηρίξει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης παρέχοντας, επί τριετία τώρα, τις υπηρεσίες τους στον Έλληνα ασφαλισμένο, χωρίς να αμείβονται” τονίζεται χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωση του ΙΣΑ γίνεται λόγος για εκ του πονηρού κατασκευή ενόχων και επιλεκτική στοχοποίηση των γιατρών, ενώ στηλιτεύεται η πολυετής αδράνεια των Διοικήσεων του ΕΟΠΥΥ και της πολιτείας.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι ο ΙΣΑ επί σειρά ετών ζητούσε την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και άλλων ελεγκτικών μηχανισμών, ως απαραίτητα εργαλεία για ένα σύγχρονο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Ο Σύλλογος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο “να προσφύγει κατά παντός υπευθύνου που με γενικόλογα δημοσιεύματα επιχειρεί να αμαυρώσει το ιατρικό σώμα συνολικά, να διαταράξει τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ γιατρού και ασθενή, με μόνο στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων”, ενώ σημειώνει ότι “ο μόνος πραγματικός κίνδυνος για τους γιατρούς σήμερα είναι να μπουν φυλακή για τα χρέη τους, επειδή ο ΕΟΠΥΥ εξακολουθεί να τους χρωστά τα δεδουλευμένα πολλών μηνών”.

Η ανακοίνωση καταλήγει καλώντας τον υπουργό να συμβάλει στη διαφύλαξη του κύρους του Έλληνα γιατρού και να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: