13.8.13

Τον Λιονέλ Μέσι υποδέχθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος στο Βατικανό...

Τον Λιονέλ Μέσι, τον Μάριο Μπαλοτέλι και τα υπόλοιπα μέλη των αποστολών των εθνικών ομάδων της Αργεντινής και της Ιταλίας υποδέχθηκε την Τρίτη ο Πάπας Φραγκίσκος Αʼ στο Βατικανό, με αφορμή τον αγώνα που θα δώσουν οι ...
δύο ομάδες την Τετάρτη (14 Αυγούστου) στο Ολύμπικο της Ρώμης προς τιμήν του.

«Ευτυχώς είναι φιλικός ο αγώνας, διαφορετικά δεν θα ήξερα ποιον να υποστηρίξω», είπε ο γνωστός για την αγάπη του για το ποδόσφαιρο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο Ποντίφικας μίλησε με θερμά λόγια στους ποδοσφαιριστές και τους συνέστησε να είναι ταπεινοί και να λειτουργούν ως ερασιτέχνες: «Είστε δημοφιλείς και ο κόσμος σας ακολουθεί, αλλά ταυτόχρονα είναι και μία ευθύνη στους ώμους σας. Ποτέ να μην ξεχνάτε την ομορφιά της συντροφικότητας, από τότε που ήσασταν ερασιτέχνες. Πριν από πρωταθλητές πρέπει να είσαστε άνδρες ταπεινοί απέναντι σε όποιον συναντάται. Στους παράγοντες λέω πως το ποδόσφαιρο είναι αθλητισμός και όχι μπίζνες. Αυτός είναι ο τρόπος για να αποθαρρύνουμε τη βία. Προσεύχομαι για εσάς αλλά ελπίζω να προσεύχεστε κι εσείς για μένα έτσι ώστε να μπορώ να παίξω ένα τίμιο και γενναιόδωρο παιχνίδι με τον δικό μου τρόπο».

Ο Λιονέλ Μέσι που είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή της ανάδειξης του Αργεντινού Χόρχε Μάριο Μπεγκόλιο στον Παπικό Θρόνο την επιθυμία του να τον συναντήσει.

«Είναι μία εξαιρετική ημέρα για μένα η σημερινή. Είναι τιμή μου που βρέθηκα εδώ σήμερα και συνάντησα τον Πάπα που είναι επίσης Αργεντινός», δήλωσε ο Μέσι ο οποίος έδωσε μαζί με τον αρχηγό της Σκουάντρα Ατζούρα Τζιανλουίτζι Μπουφόν μία ελιά στον Ποντίφικα.

«Για πρώτη φορά υπάρχει ένας άνθρωπος που είναι πιο επιτυχημένος από τον Μέσι», είπε ο Μπουφόν χαμογελώντας, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Βατικανό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: