10.8.13

Πέρασε τον (χαμηλό) πήχυ...


Οταν βάζεις χαμηλά τον πήχυ των προσδοκιών σου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον περάσεις. Ετσι και η ελληνική κυβέρνηση. Επιζητούσε από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα μια...
δήλωση στήριξης στην προσπάθεια της χώρας μας για την έξοδο από την κρίση. Την πήρε με κάτι παραπάνω: μια αναφορά ότι η λιτότητα δεν είναι συνταγή επιτυχίας. Και πανηγυρίζει γιατί -λέει- το ταξίδι πέτυχε.
Ομως από δηλώσεις στήριξης της αμερικανικής κυβέρνησης προς τη χώρα μας, να φάνε και οι κότες, που λένε. Και ο Γ. Παπανδρέου το 2010 είχε γίνει δεκτός από τον Ομπάμα με δάφνες στήριξης, αλλά αυτό ποτέ δεν μεταφράστηκε σε πρακτική βοήθεια. Δεν είναι οι Αμερικανοί που βάζουν τα λεφτά τής δανειακής βοήθειας προς τη χώρα μας. Τη μερίδα του λέοντος τη βάζει η Γερμανία και οι χώρες της επιρροής της στην Ευρωζώνη.
Δεν είναι οι Αμερικανοί που καθορίζουν την οικονομική πολιτική της Ευρωζώνης. Η Γερμανία την καθορίζει με τις χώρες της επιρροής της. Αν δεν ήθελαν οι ΗΠΑ την πολιτική λιτότητας θα είχαν επηρεάσει τα πράγματα μέσω του ΔΝΤ, που συμμετέχει στο πρόγραμμα με ένα μέρος των χρημάτων. Ομως το ΔΝΤ μέχρι τώρα στην πράξη είναι βασιλικότερο του βασιλέως. Αυτά, για να ξέρουμε για ποιο πράγμα μιλάμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: