20.8.13

Εκατοντάδες μετανάστες με προορισμό την Ιταλία...


Τουλάχιστον 600 μετανάστες έφτασαν το τελευταίο 24ωρο κοντά στις ακτές της Ιταλίας, κυρίως από χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.
Κατά την διάρκεια της νύχτας, ταχύπλοα της ακτοφυλακής και της οικονομικής αστυνομίας μετέφεραν στην...
στεριά 336 μετανάστες που επέβαιναν σε πλεούμενο το οποίο παρουσίασε μηχανική βλάβη σε απόσταση 12 μέτρων από την Σικελία.
Όλοι οι μετανάστες οι οποίοι προέρχονται από την Ερυθραία και ανάμεσά τους συγκαταλέγονται 64 γυναίκες με ένα νεογέννητο.
Άνδρες του λιμενικού εντόπισαν στην θαλάσσια περιοχή κοντά στις Συρακούσες, και πάλι στην Σικελία πάνω από 60 αλλοδαπούς οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι είναι Σύροι και Πακιστανοί και ότι το ταξίδι τους, στην θάλασσα διήρκεσε δέκα ημέρες.
Τις πρώτες πρωινές ώρες τέλος πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού εντόπισε νότια του νησιού της Λαμπεντούζα, ένα ξύλινο αλιευτικό στο οποίο επέβαιναν 233 μετανάστες. Ανάμεσά τους ήσαν πολλές γυναίκες με ανήλικα παιδιά.
Εξαιτίας της κακής κατάστασης του πλεούμενου αποφασίστηκε η μεταφορά τους στο πλοίο του πολεμικού ναυτικού και ταχύπλοα του λιμενικού τα οποία κινητοποιήθηκαν για να προσφέρουν βοήθεια.
«Φοβόμαστε ότι η πολιτική αστάθεια στην Αίγυπτο μπορεί να αυξήσει το μεταναστευτικό κύμα προς την χώρα μας. Για τις αναχωρήσεις, όμως, πιστεύουμε ότι θα επιλέγονται η Τυνησία και η Λιβύη», δήλωσε ο Ιταλός υφυπουργός Εξωτερικών, Λάπο Πιστέλι, στο ραδιόφωνο της Rai.
Η υπουργός αρμόδια για την Ένταξη των Μεταναστών, Σεσίλ Κιέντζ, υπογράμμισε ότι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για να καταργηθούν με τη σημερινή μορφή τους τα «κέντρα προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών».
Στα κέντρα αυτά οι μετανάστες παραμένουν φυλακισμένοι, εν αναμονή του επαναπατρισμού τους, επισημαίνουν σχολιαστές στον ιταλικό Τύπο.
Πριν από δέκα ημέρες ένας 30χρονος Μαροκινός έχασε την ζωή του σε ένα τέτοιο «κέντρο φιλοξενίας» της Καλαβρίας, υπό ανεξακρίβωτες συνθήκες. Ακολούθησε εξέγερση των μεταναστών και η αναγκαστική μεταφορά τους σε άλλες περιοχές της Ιταλίας.
Η ξενοφοβική πολιτική δύναμη της Λέγκας του Βορρά ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι θα ξεκινήσει να συλλέγει υπογραφές για να καταργηθεί το υπουργείο της Κιέντζ –η οποία κατάγεται από το Κογκό...
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: