16.8.13

Επίθεση χρυσαυγιτών κατά μεταναστών στο Ηράκλειο Κρήτης ...

Δειτε τις φωτογραφίες... 
Οι δύο νεαροί από το Πακιστάν που δέχθηκαν τη ρατσιστική βία των χρυσαβγιττών αποτάθηκαν στη Διεθνή Αμνηστία για βοήθεια, λέγοντας ότι ήταν πολύ φοβισμένοι για να αναφέρουν το ζήτημα στην αστυνομία ή να...
αναζητήσουν ιατρική βοήθεια μήπως απελαθούν.

Όπως αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία, «τα θύματα της επίθεσης δήλωσαν στην οργάνωση ότι περπατούσαν κατά μήκος ενός δρόμου στην πόλη του Ηρακλείου, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, όταν περίπου 20 άντρες ντυμένοι στα μαύρα τους περικύκλωσαν με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Αφού ρώτησαν τους μετανάστες από πού κατάγονται, ο όχλος τους επιτέθηκε χωρίς καμία πρόκληση, τους μαχαίρωσαν και στη συνέχεια, αφού τους έριξαν στο έδαφος, τους κλοτσούσαν».



Η επίθεση έγινε από ομάδα χρυσαβγιτών που λίγο νωρίτερα συμμετείχαν σε συγκέντρωση του ναζιστικού κόμματος στο Ηράκλειο. Το τοπικό site prismanews.gr δημοσίευσε φωτογραφίες των 2 μεταναστών από το Πακιστάν μετά την άγρια ρατσιστική επίθεση:



 


Βρεθήκαμε σε τραγική κατάσταση, όπου δεν μπορούσαμε να αναφέρουμε το περιστατικό στην αστυνομία ή να πάμε τα θύματα στο νοσοκομείο, καθώς φοβόντουσαν ότι θα απελαθούν λόγω του παράτυπου καθεστώτος τους», δήλωσε η Κατερίνα Χασουράκη, συντονίστρια τοπικής ομάδας της Διεθνούς Αμνηστίας στην Κρήτη.



Οι άνδρες έλαβαν ιατρική περίθαλψη και έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν από το συμβάν, αλλά οι φωτογραφίες δείχνουν τις βαθιές χαρακιές που υπέστησαν – στον πήχυ και το πηγούνι – καθώς και τις μελανιές κατά μήκος των πλευρών τους, όπου οι δράστες τους κλοτσούσαν.



Στο τέλος του περασμένου έτους συστάθηκαν ειδικές αστυνομικές μονάδες για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων με ρατσιστικό κίνητρο στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να μην υπάρχει καμία διάταξη που θα προστατεύει τα θύματα, που βρίσκονται σε παράτυπη κατάσταση, από τη σύλληψη και την απέλαση, κατά την έρευνα των εγκλημάτων αυτών.



“Οι ελληνικές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να θέσουν τέλος σε αυτές τις ρατσιστικές επιθέσεις, και να εξασφαλίσουν ότι οι μετανάστες δεν είναι σε επιπρόσθετο κίνδυνο να κρατηθούν ή να απελαθούν, όταν αναφέρουν εγκλήματα ή αναζητούν ιατρική βοήθεια», δήλωσε η Jezerca Tigani, Αναπληρώτρια Διευθύντρια για το Πρόγραμμα της Ευρώπης και της Κεντρική Ασίας, της Διεθνούς Αμνηστίας.


 left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: