21.8.13

Βουλή: Αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από συζήτηση του νομοσχεδίου για τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης...

Την οδό της αποχώρησης από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ, διαμαρτυρόμενος για «κατάφωρες παραβιάσεις του Κανονισμού της Βουλής» από την κυβερνητική πλειοψηφία - επιφυλασσόμενος για τη στάση του στο μέλλον.

Της...
αποχώρησης είχαν προηγηθεί εντονότατες διαμαρτυρίες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παναγιώτη Λαφαζάνη, για την προσθήκη τεσσάρων τροπολογιών «άσχετων με το νομοσχέδιο» από κυβερνητικής πλευράς, όπως επίσης και για την υιοθέτηση «την τελευταία στιγμή» εκ μέρους του παριστάμενου υπουργού Μακεδονίας - Θράκης, δύο εκπρόθεσμων, όπως είπε, βουλευτικών τροπολογιών, εκ των οποίων η μία αφορούσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επίσης επισημάνει πως το νομοσχέδιο συζητήθηκε χωρίς την ακρόαση κοινωνικών φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να έχει υπερψηφιστεί μέχρι την 1η Αυγούστου- για να εισαχθεί τελικά σήμερα στο Α' Θερινό Τμήμα.

«Δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε ένα όργιο αυθαιρεσίας που γίνεται σε αυτήν την αίθουσα. Αποχωρούμε και επιφυλασσόμαστε για τη στάση μας στο μέλλον. Δεν θα γίνουμε συνεργοί στην υποβάθμιση και κατακρεούργηση του Κοινοβουλίου- και σε τελευταία ανάλυση, της ίδιας της Δημοκρατίας» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Απαντώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κ. Τριαντάφυλλος χαρακτήρισε «ακατανόητη» τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, εγκαλώντας τον για «προσκόλληση στο γράμμα και όχι στην ουσία».

Ειδικά για την τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος, που αφορούσε το ρυμοτομικό της Πανεπιστημιούπολης της Κοζάνης και είχε κατατεθεί από τον Πάρι Κουκουλόπουλο (ΠΑΣΟΚ), ο Κ. Τριαντάφυλλος υπενθύμισε πως τύγχανε διακομματικής συμφωνίας, αλλά δεν είχε γίνει δυνατό να εισαχθεί σε προηγούμενο νομοσχέδιο.

«Στην παρούσα ειδικά συγκυρία, δεν θα έπρεπε να φέρνουμε τέτοιου τύπου δικαιολογίες και να αποχωρεί η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απ' την αίθουσα της Ολομελείας» είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: