7.8.13

Προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Πελοποννήσου...

moriasnews.gr
Συνάντηση εργασίας με στόχο τη σύσταση αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με τίτλο «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Πελοποννήσου» για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο Λακωνίας, στη Σπάρτη.

Κύριος...
σκοπός της υπό σύσταση εταιρείας επισημάνθηκε πως είναι η ανάδειξη, η προβολή και η προώθηση των διατροφικών προϊόντων που παράγονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της διασύνδεσης των μελών της εταιρείας με νέα κανάλια αγορών, αλλά και της συνέργειας του αγροτικού με τον τουριστικό τομέα της Περιφέρειας.

Η υπό σύσταση εταιρεία ευελπιστεί να αποτελέσει ακόμα ένα δυναμικό εργαλείο ανάδειξης των προϊόντων και των εταιρειών του μοντέλου μεσογειακής διατροφής, που στοχεύει στην αποδοχή των προϊόντων της Πελοποννήσου από το ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Μέσω της εταιρείας αυτής, θα υπάρξει η δυνατότητα να ενισχυθεί η αναγνωρισιμότητα των προϊόντων, να επιτευχθεί η διεύρυνση των εμπορικών συνόρων, να επεκταθούν οι αντίστοιχες καλλιέργειες και η παραγωγή αγαθών, αλλά και να πραγματοποιηθούν συνέργειες.

Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Ντία Τζανετέα, δήλωσε ότι «η Αγροδιατροφική Σύμπραξη έρχεται να αποτελέσει ένα βασικό εργαλείο για το σχεδιασμό και την προώθηση της αγροτικής οικονομίας και να ενισχύσει τα επενδυτικά επιχειρηματικά σχέδια και προγράμματα του αγροτικού τομέα, ο οποίος κατέχει σπουδαία θέση για τον τόπο και την τοπική οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: