9.8.13

Θύμα ρατσισμού, έπεσε η Όπρα...



Θύμα ρατσισμού έπεσε η διάσημη τηλεπερσόνα και παρουσιάστρια talk show, Όπρα Γουίνφρεϊ, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής της στη Ζυρίχη.
Η Όπρα δήλωσε ότι ένας υπάλληλος σε δημοφιλή κατάστημα με τσάντες αρνήθηκε να...
την εξυπηρετήσει.
Η υπάλληλος, της είπε ότι οι τσάντες που κοιτούσε στη βιτρίνα, «ήταν πολύ ακριβές για την ίδια», που θεωρείται μια από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου.

Αυτά δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής στην Αμερική, την ώρα που ορισμένες ελβετικές πόλεις ετοιμάζονται να απαγορεύσουν την πρόσβαση σε όσους αναζητούν άσυλο και άστεγους από ορισμένους δημόσιους χώρους.

H απεσταλμένος του BBC στη Βέρνη, Ιμοτζέν Φούλκς, δήλωσε ότι οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν παρομοιάσει τα σχέδια – τα οποία περιλαμβάνουν την απαγόρευση των αστέγων στις πισίνες, τα γήπεδα και τις βιβλιοθήκες – με το απαρτχάιντ.

Η Όπρα Γουίνφρεϊ επισκέφθηκε τη Ζυρίχη τον περασμένο μήνα για να παρευρεθεί στο γάμο της τραγουδίστριας Τίνα Τέρνερ. Να σημειωθεί ότι το τηλεοπτικό σόου της Όπρα δε μεταδίδεται στην Ελβετία.

Η Γουίνφρεϊ είπε πως έφυγε από το κατάστημα ήρεμα χωρίς να προκαλέσει φασαρία, υποστηρίζει όμως πως αυτή η εμπειρία της ήταν η απόδειξη πως ο ρατσισμός εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα.

Οι ισχυρισμοί της αποτελούν καταστροφή της δημόσιας εικόνας της Ελβετίας, σύμφωνα με δημοσιογράφους.

Περίπου 48.000 άνθρωποι αναζητούν τώρα άσυλο στην Ελβετία, αριθμός διπλάσιος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με τη νομοθεσία για την έκδοση ασύλου να έχει γίνει πιο αυστηρή από τον Ιούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: